Cu ocazia participării la ediția de anul acesta a festivalului de astronomie ”AstroFest”, am lansat broșura de prezentare a liceului nostru precum si ghidul Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”.În topul preferințelor astăzi, Educația pentru Știință deschide ușa pentru cele mai cerute meserii ale viitorului. Multe dintre acestea sunt în curs de constituire, altele se vor naște în următoarele decenii. Tu, elevul nostru, unde te vezi?

Pasionații de astronomie, fizică, radiofonie și tehnologie au avut prilejul sâmbăta trecută, 7 Mai 2022, să participe la un regal al științei și tehnicii la AstroFest, de Ziua Internațională a Astronomiei.

Parcul Crângași a fost mai animat ca de obicei, căci mii de familii cu copii, mari și mici, au venit să viziteze cea de-a 7 ediție a AstroFest, organizată de Revista Ştiinţă & Tehnică şi Asociaţia Science & Technology, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6. Evenimentul le-a oferit bucureștenilor o zi plină de observații astronomice, experimente științifice, cu spectacole, concerte și conferințe, roboți, meteoriți și multe expoziții inedite.

Prezentarea liceului nostru a deschis seria prezentărilor pe scena Astrofest. Directorul de Admitere al Liceului, Florina Nănescu, împreună cu Rebeca și Diana, elevele noastre voluntare, au prezentat metoda de predare interactivă Escape Classroom, folosită în liceul nostru. De asemenea,  standul Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu și al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila a atras tuturor atenția prin mulajele anatomice inedite realizate de elevii școlii. Au fost efectuate peste 200 de testări de tensiune și glicemie celor care ne-au vizitat standul, iar în baza rezultatelor elevii și profesorii noștri au oferit informații pentru prevenție.

              

În cursul după-amiezii, vizitatorii festivalului l-au întâlnit pe cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu, prezentat de domnul Alexandru Mironov.

Echipa Facultăţii de Fizică a Universităţii „A. I. Cuza” din Iaşi a avut la stand un microscop digital pentru a prezenta probe cu analogul de praf interstelar şi doi meteoriţi, precum și un telescop solar, un telescop obişnuit şi un simulator de schimbător de căldură pentru telescopul James Webb.

 

Material realizat de Ramona Bandrabur