Peste 90 de elevi din scoli gimnaziale bucureștene, însoțiți de părinți și profesori, ne-au vizitat pe Strada Viitorului, la Ziua Portilor Deschise. Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” este singurul liceu din București specializat exclusiv în Știinte ale Naturii și credem că Educația pentru Știință este cheia porții spre viitor.

 

Elevii din clasele a VIII-a au petrecut împreună cu noi o zi din viața de liceean. Participând la atelierele de lucru organizate au putut vedea metodele noastre interactive de învățare. Educația pe care o propunem este despre întrebări, inovație, gândire critică, despre găsirea de soluții. Prezentarea interactivă realizată de doamna prof. Mara Tamaș i-a introdus pe participanți în atmosfera de lucru a liceului nostru și le-a explicat că pentru a pune preț pe viitorul lor au nevoie de științe și sănătate. Ne bucurăm că s-au simțit bine la noi, feedback-ul lor a fost excelent pentru toate activitățile atelierelor organizate.

Am fost extrem de fericiți să vedem cum alături de echipa de profesori s-au împlicat și elevii noștri, care și-au asumat rolul de leaderi, s-au implicat în organizare și i-au îndrumat pe viitorii lor colegi în activitățile pe care le aveau de desfășurat. Le mulțumim tuturor!

Smart&Science Lab

Participanții la Smart&Science Lab au aflat despre competențele digitale pe care le vor cere joburile viitorului și pe care noi le formăm la orele de informatică. De asemenea, au participat le lecții interdisciplinare de fizică, matematică și informatică, folosind tabla inteligentă.

În Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, noi ȘTIM: Științe-Tehnologie-Inginerie-Matematici, la puterea Inteligenței Emoționale

Future skills

Ce au primit oaspeții noștri la Atelierul de Future skills? Prin exerciții practice de exprimarea gândurilor și emoțiilor tinerii au fost pregătiți să privească cu curaj la evaluarea națională. Pornind de la conștientizarea trecerii într-un alt ciclu școlar, formarea unei atitudini pozitive și încrezătoare, de organizare și planificare a învățării pe un suport emoțional stabil, oaspeții noștri au plecat cu speranță în viitor, bucuroși și încântați de activitatea de astăzi. Mulțumim doamnelor Psiholog Atena Stoica și Psiholog Dana Măcinic!

Activitatea s-a desfășurat sub forma unor exerciții practice de exprimare a gândurilor și emoțiilor prin desen și lucru în grup și sub magia stelei norocoase (exercițiu de transformare și întărire pozitivă). Elevii de clasa a VIII-a au pășit pe linia timpului, cu încredere, către un liceu în viitor.

”Ne dorim ca elevii să conștientizeze examenul ca aspect de viață care generează noi oportunități și nu o bariera de trecut.  E important să aibă cea mai bună pregătire emoțională și cognitivă pentru acest pas”, a spus Atena Stoica, psihologul Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”.

 

Atelierul Artelor

Așa cum v-am obișnuit, Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” este întotdeauna cu un pas înainte în Viitor! Atelierul de creație din cadrul Zilei Porților Deschise le-a lansat participanților provocarea să descrie în texe și imagini ”Primăvara în culori”. Lucrul în echipe a fost provocator dar rezultatele încântătoare. Mulțumim doamnelor profesoare care i-au coordonat: Daniela David Bolintiș și Ariana Condruț și de asemenea, elevilor noștri din clasele a IX-a și a XI-a implicați în organizare.
 

AnatomyRoom

În AnatomyRoom elevii au descoperit complexitatea și frumusețea carierei de asistent medical. Împreună cu doamna Prof. Cristina Costache, care predă Educație pentru Sănătate elevii au participat la prezentarea tehnicii injecției intravenoase și intramusculare și chiar au încercat cu mâinile lor pe manechinele sălii de demonstrație a liceului nostru. Câțiva elevi de la clasa a X-a au fost partenerii doamnei profesoare în explicarea cârova reguli de prim ajutor. Echipați cu toții cu halate de protecție și mănuși și-au intrat cu ușurință în rolul de educatori pentru sănătate și le-a plăcut foarte mult.

O altă atracție a atelierului Anatomyroom a fost disecția unui rinichi de porc realizată de Prof. Biologie Monica Popa, pentru a studia părțile componente ale aparatului urinar, asemănătoare organelor omului. Mulți dintre participanți ne-au mărturisit entuziasmați că este pentru prima data când au asistat la o disecție.

 

 

Universul Cunoașterii – Kahoot!

În cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise” domnul profesor de Geografie, Valentin Cocârlea le-a propus elevilor de clasa a VIII-a care au participat la atelierul ”Universul Cunoașterii” o minunată călătorie în care să își descopere nivelul cunoștințelor generale acumulate în anii de gimnaziu. Elevii au luat parte la o prezentare dedicată cunoașterii Geografiei, Top10 curiozități geografice, iar în final au răspuns pozitiv la îndemnul recapitulării noțiunilor prezentate prin joc. Binecunoscutul Kahoot i-a incitat și i-a amuzat. Important e sa înveți, chiar și atunci când greșești! La finalul activității elevii care s-au evidențiat au fost premiați, dar au primit un ”dulce” geografic în semn de apreciere.

   

Material realizat de Ramona Bandrabur