Liceul Teoretic „DR. MIOARA MINCU”, autorizat prin OMECTS nr. 4352 / 06.06.2012, este parte a sistemului național de învățământ. Nivelul gimnazial este autorizat prin OME nr. 5637 / 24.08.2023. Fundația Umanistă „DR. MIOARA MINCU” are rol de finanțator și fondator.
Clubul de Antreprenoriat: Start-up Junior. Lead-ul în comunitate
Clubul de ANTREPRENORIAT este un program educațional-aplicativ dedicat tinerilor care își doresc să contribuie, prin inițiative specifice, la ameliorarea unor probleme sociale, prin dezvoltarea de idei și soluții identificate ca nevoi într-o piață a muncii în dezvoltare. Vizează învățarea etapizată și aplicată pe ideile participanților a unor skill-uri specifice de antreprenoriat. Se concretizează prin selectarea celor mai bune idei de business și participarea la competiția națională și internațională de idei de afaceri „Social Impact Award“, prilej de certificare a competențelor și de obținere de resurse.
De la idee la start-up.
Elevii LT. “Dr. Mioara Mincu” transformă propriile idei de afaceri în proiecte valoroase pentru competiții naționale. Supuși provocării de a identifica o nevoie sau o problemă în piață și a găsi o soluție, prin crearea și pilotarea propriei idei de start-up și acumulând bagajul informațional specific, membrii clubului de antreprenoriat “Start-up Junior. Lead-ul în comunitate” și-au expus propria viziune de business prin ideile la care conlucrează în echipe de 3-5 persoane, însușindu-și noțiuni din limbajul de specialitate aferent, într-o manieră practică.
Elevii lucrează în echipe și beneficiază de suport personalizat pentru a crea un proiect, pornind de la o idee a lor. Membrii echipelor dețin roluri specifice și acoperă domenii reprezentative afinităților lor. Coordonați de Florina Nănescu, trainerul clubului, au reușit până la acest moment să se înscrie și să se califice ca finaliști la competiția națională de idei sustenabile și inovatoare “Solve for Tomorrow”, inițiată de Samsung.
“Reușita consemnată o datorăm în special modului de organizare. Dincolo de munca distribuită pe echipe, pentru fiecare idee de start-up, clubul în sine are un management, format tot din elevi, care își coordonează și autoevaluează activitatea, făcând front comun cu colegii lor și ajutându-i să progreseze. Trio-ul managerial reprezentativ în acest sens este format din Darius Ioniceanu, președinte, Iana Uzun, manager activități și Medeea Cristea, audit intern. Alături de ei, reușim să reunim colectivul de aproximativ 60 membri în jurul celor mai provocatoare experiențe și proiecte semnificative”, a spus trainerul Florina Nănescu.
Informații din culisele activității clubului despre fiecare echipă și trăsături definitorii ale ideilor lor puteți regăsi în imaginile prezentate.