Liceul Teoretic „DR. MIOARA MINCU”, autorizat prin OMECTS nr. 4352 / 06.06.2012, este parte a sistemului național de învățământ. Nivelul gimnazial este autorizat prin OME nr. 5637 / 24.08.2023. Fundația Umanistă „DR. MIOARA MINCU” are rol de finanțator și fondator.
Săptămâna verde începe cu o vizită în Parcul Natural Văcărești
Prima zi din ” Săptămâna verde” a debutat cu vizitarea Parcului Natural Văcărești! Sub îndrumarea d-nei Eugenia Petrescu, biolog la Administrația Parcului Natural Văcărești am văzut și am aflat despre o sumedenie de specii de păsări, insecte și plante. Considerată a fi ”Delta Capitalei”, zona Lacului Văcărești a fost recucerită de natură și din anul 2013 este arie protejată. Natura este repusă în drepturi transformând locul într-o destinație turistică unică a Bucureștiului și a României.
”A fost o experiență minunată pentru elevii noștri care au participat la acest trip. Am vazut 3 țestoase de apă (Emys orbicularis) și păsări: lișița cu pui (Fulica atra), chirichițe cu obraz alb (Chlidonias hibrida), pescăruși rozători Croicocephalus ridibindus), 3 masculi de rață cu cap castaniu (Aythia ferina), un mascul de stârc pitic (Ixobrychus minurus), cormoran mare (Phalacrocorax carbo), coțofene (Pica pica), porumbei gulerați și un mascul de sfrâncioc roșiatic (Lanius collurio). Am căutat lebedele de vară cu pui, însă nu le-am găsit, fiind ascunse în stufăriș. Am văzut plante medicinale: tătăneasa (Symphytum tuberosus, rostopasca (Chelidonium majus), coada șoricelului (Achillea sp.), pătlagină și multe alte plane”, ne-a spus prof. Cristina Costache, profesor organizator.
Îi mulțumim doamnei biolog Eugenia Petrescu, fost profesor al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”, care ne-a fost ghid și ne-a oferit o mulțime de informații interesante despre biodiversitatea acestui areal. Le-a oferit elevilor nostri binocluri pentru vedea mai bine, mai clar, speciile de păsări, iar acest lucru a făcut ca experiența trăită astăzi să fie fascinantă.
Ramona Bandrabur