Elevii noștri au avut astăzi ocazia de a intra în dialog cu dr. neuropsihiatru Cristian Andrei. Versat în interacțiunea cu adolescenții, prin implicarea sa în numeroase programe de educație pentru tineri, dr. Cristian i-a condus pas cu pas către tema propusă, iar astăzi a fost vorba despre prevenirea dependenței de jocuri de noroc.

Au discutat despre ce este norocul, care sunt ingredientele lui, ce este ghinionul, cum ar trebui să fie relația cu banii, cum reacționăm la pierderea unei ființe dragi, cum e relația cu prietenii. ”Toate acestea sunt lucruri normale, care ni se întâmplă în viață și dacă una dintre ele e tratată greșit, ajungi într-o direcție greșită. Eu am vrut să vă arăt că și atunci când pierzi, ai niște alternative”, a spus doctorul Cristian Andrei.

Abordarea sa directă și deschiderea spe dialog, stilul său plin de umor și adaptat vârstei lor i-a captivat pe elevii noștri și la final i-au pus o serie de întrebări despre cărțile pe care le recomandă, despre ce este un neuropsihiatru, unde îl pot găsi în rețele sociale

.

Întâlnirea a fost prilejuită de parteneriatul Liceului Teoretic Dr. ”Mioara Mincu” cu Asociația Joc Responsabil și Institutul de Relatii Umane în cadrul programului de educare a tinerilor din ultimii ani de liceu privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc. ”Subiectul întâlnirii de astăzi a fost ales în contextual implicării industriei jocurilor de noroc din România în procesul de educație și prevenție față de practicarea în exces a jocurilor de noroc în rândul tinerilor aflați în preajma vârstei majoratului”, a menționat doamna Corina Mladinoiu, coordonator al programului  „ANTRENAT DE MAJORAT” dezvoltat de Asociația ”Joc Responsabil”.

Dr. Cristian Andrei este editor corespondent al The British Journal of Psychiatry, autor al peste 1500 de articole, cărți și diverse alte materiale, abordând teme vaste – de la relațiile interumane și sfaturi pentru părinți și adolescenți, până la aspecte legate de psihologia teritoriului virtual și psihologia fractală.

Președinte fondator al Institutului de Relații Umane, dr. Cristian Andrei și echipa de specialiști sustin în cadrul elegant al institutului seminarii, ateliere de lucru și conferințe pe teme diverse, abordând aspecte ce vizează atât organizațiile și angajații acestora, cât și tematici ce fac parte din cotidian și care preocupă ființa umană.

Președinte al Fundației Estuar, orientată spre servicii de consiliere, recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru adulțiii cu probleme de sănătate mintală.

 

Ramona Bandrabur

Ioana N. Rădulescu, Director Adjunct