Astăzi, liceul nostru a primit vizită specială din partea reprezentanților Facultății de Drept a ASE (Academia de Studii Economice). Această întâlnire a fost o oportunitate deosebită pentru elevii noștri de a intra în contact direct cu profesioniști din domeniul juridic și de a obține informații valoroase despre procesul de admitere, proiectele și programele oferite de această instituție de învățământ superior. 

În cadrul acestei vizite, am avut onoarea să avem alături de noi pe doamna prodecan Lect. Univ. Dr. Roxana Chirieac și un reprezentant al Asociației Studenților, studentă în anul III – Iulia-Alexandra Didu, care au împărtășit cu elevii noștri detalii esențiale despre experiența academică și profesională oferită de Facultatea de Drept. Discuțiile s-au axat pe procesul de admitere, criteriile de selecție, proiectele de cercetare și programele educaționale oferite elevilor pasionați de domeniul juridic. 

Încurajăm elevii interesați de domeniul juridic să exploreze oportunitățile oferite de ASE și să se pregătească pentru a urma o carieră de succes în acest domeniu. 

Ne bucurăm că putem organiza în liceul nostru programul special – Alege cu încredere – Târgul Altfel al Universităților din luna ianuarie! Oportunitate a elevilor de claselor a XII-a și a XI-a de a explora diversele oferte educaționale oferite de diferite facultăți de prestigiu.  

https://drept.ase.ro/  

https://drept.ase.ro/asociatia-studentilor-facultatii-de-drept-ase-bucuresti/  

Iată cele mai noi date ale Raportului privind starea învățământului superior din România (2022 – 2023)

Domeniul fundamental „Inginerie, prelucrare și construcții” este singurul care, în ultimul deceniu, a înregistrat o scădere notabilă a numărului de studenți la nivel de licență, în universitățile românești, potrivit „Raportului privind starea învățământului superior din România – 2022-2023”, dat recent publicității de Ministerul Educației. În același timp, singurul domeniu cu o creștere semnificativă în ultimul deceniu este „Sănătate și asistență socială”.

Între timp, în cazul domeniului „Sănătate și asistență socială”, numărul studenților la nivel de licență a crescut constant din 2014-2015, de la un total de 60.985 la începutul perioadei la 72.167 în ultimul an universitar – o creștere de 18%.

Acestea două – alături de „Afaceri, administrație și drept”, care a avut o evoluție fluctuantă în ultimul deceniu – sunt în top 3 domenii cu cel mai mare număr de studenți din România.

O creștere relevantă – dar cu un număr mult mai mic de studenți, la nivelul țării – o înregistrează „Științele educației”. O scădere se remarcă și în cazul „Științelor naturale, matematicii și statisticii”.

Raportul integral: https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2023/Transparenta/Rapoarte_sistem/Raport-Starea-invatamantului-superior-2022-2023.pdf

Este responsabilitatea tuturor de a inspira, ghida și susține elevii în alegerea celui mai potrivit traseu academic și profesional.