Ziua Internațională a Teatrului  este celebrată în fiecare an, pe 27 martie. Este o ocazie de a recunoaște contribuția inestimabilă a teatrului la cultura și societatea noastră. La liceul nostru, nu doar că sărbătorim această zi, ci o susținem cu pasiune și angajament prin insuflarea elevilor noștri a interesului pentru cultură. 

Cu ocazia acestei zile, am fost împreună, elevi, profesori și părinți, la Teatrul Național din București pentru a viziona piesa „Dineu cu proști”, de Francisc Veber. Mulțumim părinților, doamnelor profesor Alina Talapan și Nicoleta Drăgan, elevilor de clasa a IX-a, dar și doamnei director adjunct Ioana Rădulescu. A fost o echipă grozavă! 

Tot în această săptămână, în spiritul sărbătorii acestei zile, am vizionat la UNATC piesa LUNGS de Duncan Macmillan este o dramă amuzantă și inteligentă, regizată de Alexis Woodard, o tânără regizoare venită de la Universitatea Yale din America. 

Suntem mândri să promovăm activitățile culturale și să participăm activ la evenimente culturale, în special la spectacole de teatru și vizite la Ateneu. Ne-am angajat să aducem aceste experiențe culturale și educaționale la nivelul comunității noastre, conștienți de impactul pozitiv pe care acestea îl au asupra formării caracterelor sănătoase, în special a celor tinere. 

De ce considerăm că teatrul este atât de important pentru dezvoltarea personală și culturală? Pentru că este o formă de artă care transcende timpul și spațiul, oferind o oglindă reflectoare a societății și a condiției umane. În plus, teatrul ne oferă oportunitatea de a ne pune în pielea altora, de a înțelege perspective și experiențe diferite de ale noastre, dezvoltând empatie și înțelegere. 

Pentru noi, conectarea elevilor cu experiențele teatrale este o prioritate. Prin participarea lor la spectacole și activități culturale, le oferim oportunitatea de a-și dezvolta imaginația, creativitatea și capacitatea de a gândi critic. Aceste experiențe îi ajută să-și descopere și să-și definească propriile lor voci și valori într-o lume în continuă schimbare. 

,,Pentru mine, teatru este unul din modurile ce ne provoacă să reflectăm asupra lumii în care trăim și asupra noastră. Ca o oglindă autentică a societății și a naturii umane, ne poate oferi perspective și înțelesuri ce pot remodela modul în care privim și ne raportăm la realitate. Sunt încântată de reușita doamnelor diriginte de a uni clasele de a IX-a și părinții acestora într-o experiență culturală la Teatrul Național din București, și sunt profund recunoscătoare domnului Fabian Ciobanu de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” pentru invitația la Sala Atelier, UNATC. Îmi doresc cu sinceritate ca aceste colaborări să se extindă și să includă cât mai multe teatre, așa cum avem deja parteneriatul cu Teatrul Excelsior din prezent.” Rădulescu Ioana, director adjunct LTDMM

Așadar, în această Zi Internațională a Teatrului, să sărbătorim nu doar arta și performanța, ci și puterea acesteia de a transforma și de a inspira. Să continuăm să sprijinim și să promovăm teatrul și alte forme de artă, înțelegând că ele sunt fundamentale pentru o societate sănătoasă și plină de viață. 

Alăturați-vă nouă în această celebrare a teatrului și a culturii, și să împărtășim bucuria și profunzimea pe care aceste experiențe le aduc vieților noastre. 

 

https://liceulmincu.ro/2023/12/13/bucuria-de-a-fi-voluntar-activitatile-de-voluntariat-au-fost-recompensate-cu-bilete-la-teatru/  

https://liceulmincu.ro/2023/10/10/vitrina-coolturala-liceul-nostru-si-teatrul-excelsior-intr-un-parteneriat-cultural-inovator/  

https://liceulmincu.ro/2023/11/06/bilete-la-teatrul-excelsior-pentru-autorii-dovlecilor-castigatori-la-festivalul-toamnei/