Duminică, 11 Septembrie 2016 20:05

Valori

Misiunea:

Misiunea școlii noastre este dezvoltarea potențialului fiecărui elev, pentru a deveni capabil  să relaționeze social și profesional, în condițiile unei realități al cărei dinamism nu cunoaște precedent, situînd tânărul în centrul procesului de educație, ca parte activă și motivată la propria devenire.

Viziunea:

 

Suntem pregătiți pentru formarea elevilor noștri în spiritul participării conștient proactive la evoluția exponențială a cunoștintelor din toate domeniile și cu precădere . Prin întregul nostru demers educațional, ce are la bază un set de valori democratice și umaniste, formăm tineri capabili să se integreze în societatea cunoașterii dar și a competiției de astăzi, pregătiți totodată pentru a se adapta schimbărilor pe care le aduce viitorul.

Valorile noastre

Activitățile desfășurate în cadrul instituției Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu se află sub semnul următorului set de valori instituționale:

- Respect față de valorile etice, morale, culturale

- Utilizarea rațiunii și a inteligenței critice

- Libertatea de exprimare

- Respect și încredere între membrii din cadrul organizației,

Având la bază aceste valori, creăm un cadru care încurajeză:

- Oferirea unui act educaționalde calitate

- Transparență decizională

- Implicarea activă, responsabilă, a tuturor partenerilor în viața școlară

- Stimularea performanțelor individuale dar și a spiritului de echipă, prin cultivarea unei atitudini critice, bazată pe argumente, dar și a gândirii creative.

Read 1294 times Last modified on Vineri, 23 Septembrie 2016 22:45