De ce Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu?

Suntem singura școală axată pe științe naturale și credem cu tărie într-o societate bazată pe cunoaștere.

Oferim elevilor noștri învățământ de calitate, îmbogățit cu cercuri vocaționale unde copiii descoperă tainele fizicii, ale chimiei, ale biologiei și ale matematicii prin metode aplicate și utile în viața de zi cu zi. Credem cu tărie că teoria nu este răspunsul, ci experimentarea ei – de aceea punem accent pe învățarea personalizată și experiențială. 

La Liceul Teoretic “Dr. Mioara Mincu” încurajăm elevii să se exprime liber, să-și dezvolte gândirea critică și creativitatea, să-și descopere pasiunile și să-și cultive abilitățile. Sunt parte a unei echipe valoroase și puternice, formată din profesori calificați, foarte bine pregătiți, care folosesc metode interactive de predare, oferă feedback, îi învață pe copii cum să învețe și stimulează învățarea prin colaborare. Promovăm educația pentru știință, care deschide porțile către meseriile viitorului și ne propunem să devenim cel mai BUN liceu de științe ale naturii din București. 

Prof. Anca Celina Grecu 

Director Liceul Teoretic “Dr. Mioara Mincu”

Unitatea noastră de învățământ este clădită pe experiența de succes de 33 de ani a Școlii Postliceale Sanitare “Carol Davila”

Beneficiind de resursă umană specializată în educația pentru sănătate, antrenăm individual copiii în dezvoltarea potențialului, pentru a deveni capabili să relaționeze social și profesional, în condițiile unei realități al cărei dinamism nu cunoaște precedent. Credem cu tărie că elevul trebuie pus în centrul procesului de educație, ca parte motivată și activă în propria devenire.

 “Educația nu se face într-o logică matematică, ci dintr-un spirit altruist. Suntem o rasă socială și dragostea vine din altruism”

Președintele Fundației Umaniste “Dr. Mioara Mincu”,

Prof. Univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu

Acordăm prioritate creării unui mediu de sprijin care încurajează elevii să se exprime, să dezvolte empatie și să construiască relații puternice. Suntem convinși că, prin îngrijirea stării lor emoționale, îi înzestrăm pe elevii noștri să devină lideri într-o societate a schimbării. Dar ceea ce ne diferențiază cu adevărat este dedicarea noastră față de conceperea unui curriculum care integrează educația științifică, tehnologică, inginerească, artistică și matematică (STEM) susținute în limba engleză cu un accent puternic pe creșterea emoțională. Prin proiecte practice și experiențe de învățare interactive, elevii noștri se angajează în gândire critică, rezolvarea problemelor și colaborare, în timp ce își explorează pasiunile în domeniile STEM. Vă invit să vă alăturați în această călătorie extraordinară prin care cultivăm mințile și inimile elevilor noștri.

Prof. dr Ioana N. Rădulescu, Director adjunct Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu

Punem în permanență accent pe dezvoltarea personală

și considerăm că rolul consilierului școlii este esențial în dezvoltarea și formarea personalității. Acesta va fi întotdeauna alături de copil, de profesori și de familie, mereu în slujba echilibrului. Astfel, elevii noștri își cunosc resursele și limitele, fiind totodată ghidați în procesul de autocunoaștere și conduși către formarea unei imagini de sine echilibrate, cu demnitate și respect atât față de sine, cât și față de ceilalți. În plus, consilierul ajută la managementul învățării și pune bazele educației pentru carieră.

Punem în permanență
accent pe dezvoltarea personală

Punem în permanență
accent pe dezvoltarea personală

și considerăm că rolul consilierului școlii este esențial în dezvoltarea și formarea personalității. Acesta va fi întotdeauna alături de copil, de profesori și de familie, mereu în slujba echilibrului. Astfel, elevii noștri, își cunosc resursele și limitele, fiind totodată ghidați în procesul de autocunoaștere și conduși către formarea unei imagini de sine echilibrate, cu demnitate și respect atât față de sine și față de ceilalți. În plus, consilierul ajută în formarea capacităților de planificare a carierei și managementul învățării.

Avem SUPERDIRIGINȚI pentru fiecare clasă!

Avem SUPERDIRIGINȚI pentru fiecare clasă!

Rolul Superdirigintelui depășește limitele tradiționale ale învățământului românesc și aduce o dimensiune emoțională semnificativă în procesul educațional.

Superdirigintele facilitează comunicarea eficientă între părinți și profesori, asigurându-se că toți sunt aliniați în ceea ce privește nevoile și dezvoltarea copilului. Prin intermediul acestei legături puternice între familie și școală, Superdirigintele contribuie la crearea unui mediu educațional optim, în care copiii se simt în siguranță, fiind motivați și încurajați să învețe și să crească.

Superdirigintele este o inovație care are rolul de a întări legătura emoțională dintre copil și familia acestuia în cadrul școlii noastre.
Superdirigintele este persoana în care copilul își poate găsi încrederea și sprijinul necesare în cadrul procesului de învățare. Fiind omniprezent în viața copilului, acesta se asigură că fiecare nevoie este identificată și îi oferă oportunitățile și contextele pentru dezvoltarea sa.

Un alt rol al Superdirigintelui este acela de a fi un mediator între familie și școală. El comunică regulat cu părinții, oferindu-le informații despre progresul copilului, despre activitățile școlare, dar și orice altă informație relevantă. Astfel, Superdirigintele asigură o conexiune puternică între mediul școlar și cel familial, facilitând colaborarea și înțelegerea reciprocă.

De asemenea, Superdirigintele este caracterizat de o abordare blândă, dar fermă. El înțelege și se conectează cu nevoile și emoțiile copilului, oferindu-i un mediu sigur și stimulant pentru a-și exprima sentimentele și ideile. Totodată, el este capabil să stabilească limite și să impună reguli într-un mod echilibrat, încurajând astfel dezvoltarea disciplinii și a responsabilității în rândul elevilor.

Rolul acestui concept este acela de a crea un mediu armonios și favorabil în care copiii să se dezvolte în mod holistic, învățând nu doar materii școlare, ci și abilități sociale și emoționale, esențiale pentru succesul lor pe termen lung.

SUPERDIRIGINTELE acționează ca un ingredient esențial, similar cu maioneza într-o rețetă, pentru a combina profesorul, copilul și părintele într-un mod echilibrat și armonios. Cu măiestrie, asigură că implicarea sa nu este prea copleșitoare, pentru a evita excesul, dar nici prea limitată, pentru a nu lipsi sprijinul necesar. Prin abordarea sa echilibrată, SUPERDIRIGINTELE contribuie la o colaborare eficientă și un mediu educațional propice dezvoltării optime a copilului.

O școală cu program prelungit oferă copilului același mediu de lucru împreună cu aceiași profesori.
La noi programul se încheie la ora 17.00, cu posibilitata de a prelua copilul până la ora 18.00.
Beneficiați de școală și afterschool în același mediu, cu manualele deja incluse, engleză intensiv, cluburi (ex: the Science Squad – clubul de știință în limba engleză), consiliere, dezvoltare personală și multe altele.

Vrei și mai multe motive să ne alegi?

Program de studiu intensiv al limbii engleze, certificat de sistemul de examinare Cambridge, pentru care alocăm două ore suplimentare în programul de după-amiază (a două limbă străînă care se studiază în liceu este limba franceză).