Doamna Doctor
Mioara Mincu

A fost ca un pom plin de roade. Atât de multe a avut și atât de mult a dăruit încât putem învăța de la domnia sa secretul puterii, al reușitei și al dragostei. A consultat și a vindecat mii de pacienți, a ajutat oameni în nevoie, a încurajat și le-a dat aripi iubitorilor de artă, de tradiții și de cultură, a sprijinit și a îndrumat femeile românce de la sat. A deschis drumul spre o Carieră în Alb pentru zeci de mii de tinere și tineri prin înființarea lanțului de școli postliceale sanitare “Carol Davila” din toată țara.

Viața ei, deși s-a oprit într-o zi, precum a pomului frânt sub bogăția roadelor, nu s-a sfârșit. Doamna Doctor continuă să fie creatoare prin mlădițele pe care le-a format. Și iată că a apărut Liceul Teoretic cu profil real și specializare în științe ale naturii, care îi poartă numele.

Elevii noștri îi vor duce mai departe numele, rostul, crezul că oamenii frumoși înfloresc în prima lor tinerețe și rodesc bogat când ajung la maturitate.

Povestea noastră

Povestea noastră

Povestea noastră a început în 1990, când Doamna Doctor Mioara Mincu a pus bazele primei instituții de învățământ preuniversitar particular din România postdecembristă și una dintre cele mai mari unități de învățământ din țară, Școală Postliceală Sanitară “Carol Davila”. Un nou proiect de educație modernă, Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu deschide încă din prima clasă de gimnaziu drumul drept către medicină și științe. Împreună formează  Complexul Educațional Dr Mioara Mincu.

Punem în permanență
accent pe dezvoltarea personală

Punem în permanență
accent pe dezvoltarea personală

și considerăm că rolul consilierului școlii este esențial în dezvoltarea și formarea personalității. Acesta va fi întotdeauna alături de copil, de profesori și de familie, mereu în slujba echilibrului. Astfel, elevii noștri, își cunosc resursele și limitele, fiind totodată ghidați în procesul de autocunoaștere și conduși către formarea unei imagini de sine echilibrate, cu demnitate și respect atât față de sine și față de ceilalți. În plus, consilierul ajută în formarea capacităților de planificare a carierei și managementul învățării.