Atelierul lingvistic de germană – Ai mai multe oportunități profesionale. Doar dacă aruncăm o privire succint pe anunțurile de angajare, vom observa că majoritatea prevăd cunoașterea limbii engleze. Fie că vorbim despre poeme, proze, tratate de filosofie, teorii sau teoreme care au revoluționat universul științific, poți fi convins(ă) că, ajungând să stăpânești limba germană la un nivel avansat, vei avea acces la o mulțime de resurse educaționale și culturale valoroase.

Atelierul lingvistic de spaniolă – De ce să înveți spaniola? Este a treia cea mai vorbită limbă din lume după engleză și chineză. Poți studia în străinătate în 20 de țări de pe continente diferite, deoarece limba spaniolă este vorbită în 20 de țări. Limba spaniolă are un viitor promițător. Poate știi deja cât de relaxantă este o vacanță într-o țară hispanică, dar imaginează-ți cum ar fi să studiezi la facultate într-una din cele mai prestigioase instituții academice? Limba spaniolă,dacă vrei, se învață foarte ușor.

Debate  – Cu ajutorul Asociație ARDOR îi învățăm pe elevi să-și argumenteze opiniile, le cultivăm curajul, le arătăm ce înseamnă un dialog elegant cu cineva care are o opinie diferită. Totul prin dezbateri. Se lucrează cu traineri cu experienta care cultivă vocile elevilor la clubul de debate. Elevii sunt puși în situația de a pune în valoare “pro” și “contra” argumente diferite pentru ambele fațete ale unor chestiuni asupra cărora oamenii, deși bine intenționati, pot fi în dezacord.

Social Media & Social Skills – O oportunitate de a afla secretele serviciilor de promovare Social Media ce pun la dispoziția  un mix de soluții de advertising, de posibilități de licitare a unui buget investit, dar și de metode de țintire a audienței potrivite pentru un evetual bussinees. Cum promovăm afacerea noastră prin Campanii Facebook, Instragam, Linkedin, Tiktok, Content Marketing, etc.

Învață să fii tu! – activități teatrale, de teambuilding, care sunt centrate pe nevoile și interesele individului pentru a-i facilita integrarea în grupuri noi și dobândirea de abilități prosociale. Focus pe dezvoltarea capacităților de receptare și de exprimare a mesajelor orale, dezvoltarea discursului, interconectarea membrilor și identificarea limitelor personale. Chiar dacă este vorba de munca în echipă și despre un scop comun, se încurajează competitivitatea constructivă pentru ca fiecare membru să facă tot posibilul să se descurce cât mai bine cu sarcinile pe care le-a primit, depășindu-și limitele și ieșind din zona de confort.

Să ne mișcăm în apă! (Înot) –- Fie că înoți pentru agrement, fitness sau distracție, la Club Alexandreea îți vei satisface și îți vei depăși toate așteptările. Dacă dorești să înveți să înoți sau să îți îmbunătățești stilul, cursurile de înot sunt ideale pentru dorința ta. Cu antrenori calificați de înot, la Club Alexandreea vei învăța să înoți, să iubești și să respecți acest sport.

Șah – Mat. Regele este înfrânt?! – Se știe că șahul are o influență pozitivă în dezvoltarea adolescenților. Mărește capacitatea de memorare, puterea de concentrare, claritatea și obiectivitatea  deciziilor, clădește spiritul de fair play în competiție și te învață să gestionezi înfrângerea.

Start-up Junior. Lead-ul în comunitate (Club de ANTREPRENORIAT) – un program educațional-aplicativ dedicat tinerilor care își doresc să contribuie, prin inițiative specifice, la ameliorarea unor probleme sociale, prin dezvoltarea de idei și soluții identificate ca nevoi într-o piață a muncii în dezvoltare. Vizează învățarea etapizată și aplicată pe ideile participanților a unor skill-uri specifice de antreprenoriat. Se concretizează prin selectarea celor mai bune idei de business și participarea la competiția națională și internațională de idei de afaceri „Social Impact Award“, prilej de certificare a competențelor și de obținere de resurse.

Liceenii de azi, liderii de mâine! (Consiliul Elevilor & Asociația Holtis) – grup administrativ constituit în scopul de a reprezenta în mod egal și echitabil interesele elevilor raportate la viața de licean și activitățile conexe, proiecte și alte activități extracurriculare. Împărtășind și însușindu-și tehnici de Leadership, membrii care aderă își asumă prezența la ședințele specifice de Consiliu, centralizează și organizează, sub îndrumarea trainer-ului, activități, proiecte, excursii, tabere, din inițiative bidirecționale – un izvor din care iau naștere inițiativele elevilor, un incubator al ideilor și al activității lor.

Program de consiliere – Lectorate cu părinții  – un program educațional și de formare care vizează următoarele capitole – nutriție sănătoasă, îndrumare în carieră, economie casnică și dezvoltare personală. Pornind de la o dietă sănătoasă pentru adolescenți, obiceiuri alimentare, food mood connection, tulburări alimentare în adolescență s.a, până la economie casnică – managementul bugetului casei, instrumente de economii financiare și planuri financiare și dezvoltare personală – despre stress, emoții, asertivitate, bune maniere, s.a, dar și îndrumare în carieră – abilități și competențe de dezvoltat în liceu, profiluri vocaționale.