La 29 septembrie este marcată anual, din 2000, Ziua Mondială a Inimii, la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO.

Evenimentul doreşte să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos.

În cadrul orelor de „Educație pentru sănătate”, elevii Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” au celebrat această zi specială prin realizarea și prezentarea proiectelor proprii, ce propun sugestii de modificare a stilului de viață prin renunțarea la fumat, controlul greutății corporale, alegerea unei alimentații echilibrate și sănătoase, creșterea nivelului de activitate fizică în conformitate cu vârsta și starea generală de sănătate a individului.

Activitatea de astăzi, „Fii eroul inimii tale”, a fost o ocazie pentru a ne gândi mai mult la sănătatea noastră și în special la inimile noastre.

Felicitări, dragi elevi!