Anul acesta a venit cu multe restricții și provocări, iar unul dintre cuvintele foarte folosite a fost „altfel”. Poate că am resimțit mai mult ca oricând nevoia de interacțiune, nevoia de a fi împreună cu ai noștri, fie că vorbim de familie, fie că ne referim la prieteni, colegi, oameni dragi cu care obișnuiam să împărțim fiecare zi.

Pandemia nu ne-a ținut însă prea departe și ne-am întâlnit în prag de sărbători pentru a ne ura, a ne colinda și a ne bucura împreună.

Profesori și elevi am cântat împreună colindele noastre românești, chiar dacă întâlnirea s-a desfășurat online.

În deschiderea evenimentului, prof. Cristina Costache a afirmat: „Este vremea colindului, când împărțim iubirea cu cei dragi, dăruindu-le răbdare, speranță, putere. În aceste vremuri de pandemie, simțim nevoia de a ne menține căldura unei relații chiar și atunci când apropierea fizică lipsește. Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creștine, Crăciunul este așteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă. Devenim cu toții copii, așteptând cu nerăbdare să împodobim bradul, să ascultăm colinde și să primim daruri. Dar, parcă bucuria este mai mare atunci când reușim să îmbogățim această zi cu iubire, cu veselie.

În această zi specială, nu putem să nu amintim de personalitatea Doamnei Dr. Mioara Mincu, căreia i se datorează multe  inițiative importante în domeniul sănătății și al educației. Visele dumneaei s-au materializat cu mult efort și dăruire începând cu Confederația Națională a Femeilor din România, Fundația Umanistă „Dr. Mioara Mincu”, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești (jud. Dâmbovița) și Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”.”

Doamna prof. Anca Grecu, directorul liceului nostru, ne-a adresat câteva gânduri: „Mă bucur pentru că suntem împreună cu toții, elevi, profesori, părinți și invitații noștri dragi. Țin să vă mulțumesc în primul rând vouă, elevilor, pentru ceea ce ați realizat, pentru frumoasele momente pregătite pentru evenimentul de azi. Vă felicit pentru implicare și vă încurajez să continuați! Să aveți Sărbători fericite, cu sănătate, liniște și bucurii! Sperăm că anul viitor va fi mai bun și ne va aduce împreună mai repede, așa cum ne dorim cu toții.

Le mulțumesc părinților pentru că ne sunt aproape și comunicăm atât de bine împreună. Facem o frumoasă echipă: familie – școală, echipă care, cu siguranță, va reuși să formeze caractere sănătoase, așa cum ne dorim noi în Liceul „Dr. Mioara Mincu”. Avem copii frumoși, talentați, buni, care ne vor aduce întotdeauna zâmbetul pe buze și împlinirea pe care ne-o dorim pentru ei, pentru viitorul lor.

Felicitări și profesorilor școlii, care s-au implicat foarte mult în tot ce am realizat până acum. Vă mulțumesc foarte mult! Aveți resurse inepuizabile și vom face lucruri frumoase și în continuare!

Tuturor profesorilor, părinților, elevilor și invitaților le urez Sărbători cu bine! Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de noi!”

Domnul Președinte al Consiliului de Administrație, prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, prezent la eveniment, a afirmat: „Sunt deosebit de onorat să fiu alături de dumneavoastră, chiar dacă pe un ecran de computer și nu în jurul bradului. Mă adresez în primul rând elevilor noștri cu toată prietenia. Trăim vremuri interesante. Cu siguranță că peste ani vă veți aminti cum a fost această perioadă, cum au fost începuturile voastre la Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, la clasa Cantacuzino sau la clasa Simionescu. Cu siguranță că veți învăța în acești 4 ani cum să deveniți profesioniști și poate că unii dintre voi veți fi chiar viitorii oameni de știință care vor descoperi mai multe despre aceste virusuri și vor face ca aceste pandemii să nu mai existe.

Vă doresc succes și vă felicit pentru primele luni pe care le-ați desfășurat în liceu. Este puțin mai greu la distanță și vă felicit pentru ați reuțit să păstrați contactul cu cadrele didactice, cu liceul și ați învățat. Abia aștept să ne vedem și să ne cunoaștem în condiții de siguranță!

Dragi părinți, vă felicit pentru efortul pe care îl faceți. Cred că sunteți deja convinși că o educație sănătoasă a copiilor dumneavoastră se întâmplă numai în acest triunghi magic: părinte – elev – școală. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră și spun acest lucru atât în  numele elevilor, cât și al cadrelor didactice. Este necesar să fim aproape deoarece numai așa se poate face o educație de calitate.

Cadrelor didactice le spun că sunt onorat de această colaborare și știu că sunteți dintre cei mai buni care pot fi aleși pentru a ajuta acești tineri să se formeze. Este necesar să formăm caractere sănătoase și puternice.

Felicit conducerea liceului pentru energie și emoție! Ne-am dorit foarte mult să deschidem acest liceu.

Le mulțumesc și invitaților noștri de la Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești.

Vă urez Sărbători fericite și un An Nou cu multă sănătate!”

Prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, membru al Consiliului de Administrație: „Sunt onorată de participarea la acest eveniment. Cunosc și apreciez eforturile echipei pentru organizarea acestui eveniment și toată activitatea liceului. Felicit întreaga echipă! Felicitări dragi elevi și părinți pentru implicare! Este o mare bucurie și o satisfacție deosebită pentru mine să văd cum cresc și se dezvoltă acești copii, care au pășit, în vară, cu mare emoție, pe porțile liceului. Vă doresc să aveți un An Nou cu multă sănătate și bucurie!”

Una dintre surprize a fost materialul realizat de doamna prof. de Educație plastică, Ariana Mihaela Condruț, alcătuit din creațiile elevilor noștri. Fulgi de nea, oameni de zăpadă, Moș Crăciun, peisaje de iarnă…toate s-au regăsit în desenele prezentate, care ne-au adus și mai aproape de atmosfera de iarnă, de sărbătoare.

Prof. Alina Radu (coordonator Programe și Proiecte educative) și Valentin Gheorghe, prof. de Educație muzicală, de la Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Contești (județul Dâmbovița) au fost alături de noi. Colindele interpretate de domnul profesor ne-au emoționat și ne-au amintit de copilărie.

Elevii noștri: Ioana Vezeteu, Maria Bianca Corbeanu, Rebeca Petrovici și Trinh Mai Thuong ne-au surprins și, în același timp, ne-au încântat cu talentul lor artistic. Domnul prof. de Educație muzicală, Gabriel Tran, ne-a încântat cu colinde pregătite special pentru eveniment.

În cadrul serbării au fost anunțați câștigătorii Concursului Globul de Crăciun: Locul 1 – Matei Alexandru Dumitriu; Locul 2 – Claudiu Ionuț Șerban; Locul 3 – Maria Bianca Corbeanu. Felicitări tuturor celor care ne-au demonstrat simțul artistic și creativitatea prin aceste simboluri specifice sărbătorilor de iarnă!

La finalul evenimentului, o parte dintre liceenii noștri au ținut să ne transmită urarea lor, în prag de sărbători, sub forma unui material video foarte apreciat de către toți cei prezenți.      Sărbătoarea Crăciunului este poate la fel de așteptată atât de cei mici, cât și de cei mari. Pentru fiecare are o semnificație aparte, însă pentru toți Crăciunul ar trebui să însemne bucurie. Este timpul pentru colindele copilăriei, este timpul pentru a oferi daruri tuturor și, mai ales, celor cu care viața nu a fost atât de generoasă. Este momentul în care privim cu urme de regret la trecut, dar cu speranță și credință la ce urmează. Sărbători cu bine!

prof. Raluca Brad