Elevii noștri sunt la vârsta la care caută modele, caută personalități care să ȋi inspire pentru viitorul pe care ȋl vor urma, iar Săptamâna Altfel le-a adus ocazia de a se ȋntȃlni cu doi profesioniști din sănătate: doamna dr. Arina Dumitriu și doamna farmacist Corina Moldoveanu. Fiecare a adus ȋn fața elevilor cȃte o poveste de succes a unor cariere ȋmplinite, bazate pe multă învățătură, altruism, pasiune și dorință neobosită de perfecționare.

Doamna dr. Arina Dumitriu a arătat elevilor pașii pe care i-a urmat pentru a ajunge medic, fiind pasionată de matematică ȋn timpul liceului, urmând apoi Facultatea de Medicină, Rezidențiatul și continuând cariera ȋn cercetare, unde a obținut o performanță remarcabilă pentru medicina mondială.

Elevii au aflat că tot ceea ce învață acum îi va ajuta ȋn viitor, că bazele gândirii științifice se pun ȋn anii de liceu, iar pentru a fi medic este nevoie de o determinare și pregătire solide.

Profesia de farmacist are multe valențe, așa cum le-a prezentat elevilor noștri, doamna farmacist specialist Corina Moldoveanu: poți profesa ca farmacist clinician, farmacist preparator ȋn industrie sau receptura farmaciei, farmacist în laboratoare de toxicologie, farmacist ȋn industria cosmetică, cercetător, etc. Este o profesie care cere permanent actualizare a cunoștintelor și care necesită pasiune.

A fi medic sau farmacist sunt țeluri la care orice licean poate aspira, sunt profesii care se fac cu dăruire și empatie pentru pacient, iar acest fapt aduce succes și multă satisfacție personală.

Mulțumim doamnelor invitate!

Au fost realmente prezentări inspiraționale ale unor profesioniști ȋn sănătate!

 

prof. Simona Bȃsceanu