Ești absolvent de gimnaziu și nu ştii încă ce liceu să alegi sau cum va decurge viața ta ca licean? Acum începi să te gândeşti la o profesie pe care eşti convins că o vei urma, dar următorii ani te vor face ori să îți schimbi decizia, ori să fii sigur de alegerea ta!
Liceul reprezintă patru ani în care te vei forma ca om, vei cunoaşte multe tipuri umane şi vei trece prin multe evenimente cu rol formator.
Am să îți spun ceva: nu contează întotdeauna notele deoarece pot fi subiective. Ele nu reflectă neapărat cu adevărat ce ştii! Într-adevăr, o medie de admitere mare îți garantează şanse bune de reuşită la admitere, dar chiar dacă media nu e cea aşteptată, nu te panica! Când ți se închide o uşă, ți se deschide un geam şi câteodată pe acel geam ajungi unde trebuia să ajungi!
Primii doi ani de liceu sunt oarecum decisivi, vei vedea cu adevărat la ce materii te descurci şi la care nu, vei vedea ce îți place şi ce nu.

Liceele teoretice: real vs uman. This is the big question. Which one?
Ce viitor te așteaptă dacă alegi profilul Științele Naturii?

Profilul Științele Naturii vine cu multe oportunități în alegerea viitoarei profesii și a facultății. În general, elevii care urmează un profil real la liceu au multe uși deschise, mai multe decât umaniștii. Aceștia au avantajul că au studiat mate, info, fizică, chimie, biologie, dar și română, engleză, ceva istorie și alte câteva materii umaniste. Evident, puțini dintre aceștia pleacă mai departe la o facultate umanistă. Așadar, care sunt facultățile potrivite pentru absolvenții de profil real, cu precădere facultăți potrivite pentru profilul Științele Naturii?
Facultatea de Biologie, cu specializările: Anatomie, Biologie Animală, Fiziologie Animală și Biofizică, Biochimie și Biologie Moleculară, Ecologie Sistemică și Sustenabilitate, Genetică
Botanică și Microbiologie; Facultatea de Chimie / Chimie și Inginerie Chimică; Facultatea de Medicină Generală – Medicină militară, Asistență medicală, Balnefiziokinetoterapie şi recuperare, Farmacie, Laborator clinic, Nutriţie şi dietetică; de asemenea, poți opta pentru Medicină Dentară, Farmacie, care înglobează alte câteva specializări atractive; Inginerie Medicală, Ingineria și Protecția Mediului în Industrie; Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial – Tehnologia Construcțiilor de Mașini, Sisteme de Producție Digitală, Construcții Aerospațiale. Alte facultăți relevante pentru profilul Științele Naturii: Facultatea de Ingineria Lemnului, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere, Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Facultatea de Construcții, Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Business…și lista poate continua!

Încă nu ești convins?
Oferta educațională a Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” se concretizează într-un program de pregătire care respectă curriculum național și include disciplina opțională Educație pentru Sănătate, precum și un program de pregătire lingvistică cu certificare ȋn UE și pregătire ȋn informatica aplicată cu certificare ECDL.
În clasa a IX-a și a X-a, elevii studiază în cadrul profilului Real, specializarea Științe ale Naturii, care oferă o distribuție echilibrată a tuturor disciplinelor, ȋn clase formate din 10 – 15 elevi. Ȋn anul școlar 2021 – 2022, elevii din clasa a IX-a pot opta pentru ȋnscrierea ȋn clase cu studierea limbii engleze ȋn regim intensiv.
Te așteptăm să ne cunoaștem și să vorbim mai pe larg despre pregătirea ta pentru următorii 4 ani!

Alege o educație de calitate!
Înscrie-te la LICEUL TEORETIC „DR. MIOARA MINCU”!
FORMĂM CARACTERE SĂNĂTOASE
Str. Viitorului nr. 161-163, sector 2, 020609 București – tel / fax: +4021.211.40.51;
contact@liceulmincu.ro, www.liceulmincu.ro

 

surse: www.slatinabuzz.ro/cum-sa-alegi-liceul-potrivit/; www.thestudent.ro/facultati-pentru-profilul-mate-info-si-stiintele-naturii/

prof. Raluca Brad