Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” reprezintă o instituție de învățământ particular, de nivel liceal, cu profilul Real, specializarea Ştiinţe ale Naturii, care își desfășoară activitatea sub patronajul Fundației Umaniste „Dr. Mioara Mincu”.

Proiectul a început cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, care formează „ambasadori în halate albe”. Înființată în anul 1990, sub coordonarea doamnei dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a medicinei românești, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este o școală de tradiție, ale cărei rezultate sunt recunoscute atât pe plan național, cât și internațional. De peste 30 de ani, școala organizează cursuri de calificare cu o durată de 3 ani pentru: asistenți medicali generaliști, asistenți medicali de farmacie și asistenți medicali de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” asigură un program de pregătire care respectă curriculum național, precum și un program de pregătire lingvistică cu certificare ȋn UE și pregătire ȋn informatica aplicată cu certificare ECDL.

Un element important în progresul elevilor îl constituie relația lor cu cadrele didactice, care se realizează prin consultare directă și evaluări periodice, dar și prin recomandări pentru îmbunătățirea pregătirii. Această inițiativă este în concordanță cu finalitățile liceului, care presupun formarea unui absolvent în măsură să decidă asupra propriei cariere, să contribuie la alegerea propriului traseu de dezvoltare intelectuală și profesională, să se integreze activ în viața socială.

Alegerea liceului implică multe emoții și o mare responsabilitate, atât pentru elevi, cât și pentru părinți.

Doamna Maria Erciu ne vorbește despre experiența și provocările primului an petrecut în liceul nostru, în calitate de părinte.

De ce ați optat pentru un liceu privat pentru continuarea pregătirii educaționale a fiicei dumneavoastră?

R: Am optat pentru un liceu privat, deoarece pregătirea pentru facultate și pentru viitoarea profesie a fost primordială pentru noi. Fiica noastră dorește să urmeze Facultatea de Medicină, iar un liceu cu specializarea Științele Naturii a fost opțiunea firească.

Ce oferă în plus un mediu educațional privat?

R: Mediul privat oferă clase cu număr redus de elevi și pregătire suplimentară inclusă în taxa de școlarizare, ceea ce ne scutește de efortul de a căuta meditatori, care înseamnă drumuri și cheltuieli suplimentare.

Care considerați că sunt diferențele între un liceu privat și unul de stat?

R: Principala diferență constă în taxa de școlarizare. Profesori minunați și oameni dedicați sunt în ambele sisteme de educație. Educația privată are avantaje și dezavantaje. Principalul dezavantaj, la modul teoretic, îl reprezintă taxa de școlarizare. DAR, această taxă permite o altă abordare și vine împreună cu multe avantaje: clase cu număr redus de elevi, program personalizat pentru necesitățile fiecărui elev, meditații incluse în taxă (fie că sunt pentru recuperarea materiei și pentru clarificarea unor teme sau ca pregătire pentru facultate), bună comunicare între diriginte / director și familia elevului, consiliere personalizată pentru fiecare elev, pază permanentă și altele.

În cazul acestui liceu, taxa mi s-a părut accesibilă, chiar foarte bună, dacă facem o analiză costuri versus beneficii. La o discuție cu alți părinți chiar ne întrebam cum poate școala acorda atâtea beneficii în aceasta taxă.

Cum a decurs acest an școlar pentru dumneavoastră ca părinte, dar și pentru copilul dumneavoastră?

R: Dacă la început, când am ales acest liceu, eram reticentă deoarece nu avea un istoric (cunoșteam însă Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”), acum sunt foarte ȋncȃntată. Mulți părinți m-au întrebat: de ce? Pe scurt:

  • A fost un an greu, atipic, cu toate acestea am primit tot sprijinul de care am avut nevoie, atât fiica noastră – la adaptarea în sistem on line, cât și noi, părinții, am fost permanent la curent cu toate activitățile
  • Modul uman de abordare a problemelor ivite pe parcurs, implicarea profesorului și a directorului în găsirea celor mai bune soluții
  • Climatul creat între elevi, încercarea de bun augur a profesorilor de a uni (la nivel de activități) cele două clase de a IX a, pentru a încuraja socializarea
  • Activitățile extrașcolare, mai ales excursia de o zi, cu trenul, fără costuri suplimentare (copiii au avut nevoie doar de bani de buzunar), mi-au consolidat convingerea că am făcut o alegere bună.

Vă mulțumim foarte mult pentru amabilitatea de a ne acorda acest interviu!

Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” a lansat oferta educațională pentru anul școlar 2021-2022. Informațiile sunt pe site-ul liceului – www.liceulmincu.ro, secținea Admitere: www.liceulmincu.ro/campania-de-admitere-2021-2022. De asemenea, suntem prezenți pe toate canalele de comunicare online: Facebook, Instagram, Youtube.

Cum devii elevul nostru?

Totul este foarte simplu: se completează o Cerere de înscriere și se susține un interviu anterior acceptării și înscrierii în anul școlar 2021-2022. Suntem riguroși cu selecția elevilor, dorind să acordăm șanse egale tuturor celor care doresc să participe activ în următorii ani la dezvoltarea lor. Promovăm principiul conform căruia elevul trebuie să cunoască lumea prin propriul efort, să se adapteze la situații concrete pe care le întâlnește și să acționeze responsabil, creativ, competent. Prioritatea noastră este formarea unei personalități armonioase, de aceea putem spune că: Formăm caractere sănătoase!

Vă așteptăm alături de noi!

 

Alege o educație de calitate!

Înscrie-te la LICEUL TEORETIC „DR. MIOARA MINCU”!

FORMĂM CARACTERE SĂNĂTOASE

Str. Viitorului nr. 161-163, sector 2, 020609 București – tel / fax: +4021.211.40.51;

contact@liceulmincu.ro                        www.liceulmincu.ro

 

prof. Anca Grecu

director Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”

 

prof. Raluca Brad