Este stresul bun sau rău?
 
Aceasta a fost provocarea ultimei întâlniri din cadrul Festivalului de Dezvoltare Personală desfasurat online în perioada vacanței. Psihologul Ina Cristea, coordonatorul Festivalului, ne-a spus ca a căutat împreună cu elevii care au participat la eveniment cauzele posibile care creează stări de disconfort si de asemenea care este rolul adaptativ al stresului, de ce este și bun, dar și rau câteodată, și ce putem face pentru a ne relaxa și a reduce din intensitatea situațiilor stresante.
Liceenii noștri au intrat in joc și au încercat să definească ce este stresul pentru ei și fiecare în parte s-a gandit la situatii cu care s-a confruntat și la efectele pe care le-au resimțit.
 
Concluzia?
„Stresul e văzut de multe ori ca fiind ceva negativ, dar el are, de fapt, un rol adaptativ care ne poate face să îl privim și într-un mod optimist” a mai spus Ina Cristea. Identificarea și conștientizarea surselor de stres conduce la o mai bună cunoaștere a răspunsului pe care fiecare din noi îl dăm în fața provocărilor și constituie cheia unui bun management al stresului.
Ramona Bandrabur