Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” continuă azi,29 noiembrie 2021, seria lectoratelor online pe tema ”Emoțiile adolescenților și Inteligența emoțională” prin organizarea unei întâlniri a părinților elevilor claselor a IX-a și a X-a cu Psihoterapeut și dr. în Științele Educației Simona Ciff. Această întâlnire a fost precedată de workshop-ul organizat de Simona cu elevii școlii în urmă cu două săptămâni, abordând aceeași tema, dar din perspectiva adolescenților.

Programul de dezvoltare personală demarat la începutul acestui an școlar de către  Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” urmărește să contracareze impactul negativ pe care pandemia ultimilor doi ani l-a adus asupra inteligenței emoționale atât a copiilor cât și a familiilor. Conform studiilor, dezvoltarea socială și emoțională a fost semnificativ afectată, cât timp în ultimii doi ani educația s-a făcut ”la distanță”, iar coeziunea socială a avut de asemenea de suferit. Scăderea generală a rezultatelor învățării ale elevilor ridică semne de îngrijorare specialiștilor în educație, dar s-a constatat că în grupurile protejate prin acțiuni educative această pierdere a fost nesemnificativă.

”Echipa noastră consideră că dezvoltarea componentei emoționale a elevilor este la fel de importantă precum dezvoltarea cognitivă. Formarea unei personalități armonioase, crearea unei stări de bine, precum și realizarea confortului psihic ale elevilor noștri reprezintă prioritățile noastre astăzi, în raport cu adultul de mâine. În situația actuală care a dus după sine multe schimbări și incertitudini, adolescenții noștri au parte de situații neplăcute care le pot provoca tristețe, supărare, nesiguranță. De aceea dorim să fim alături de ei și de părinții lor pentru a identifica modul de abordare a problemelor și a găsi resursele care ajută la soluționarea lor”, a spus prof. Anca Grecu, directorul Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”.

Consilierea educaţională a părinţilor reprezintă unul dintre obiectivele importante ale instituției de învățământ particulare ”Dr. Mioara Mincu” în baza parteneriatului pe care școala îl propune părinților pentru a îmbunătăți activitatea și performanțele în educație. Cercetările în domeniul educației arată eficacitatea consilierii educaţionale a părinţilor, în special în ceea ce priveşte traiectul şcolar al copilului.

”Mai mult ca niciodată avem nevoie ca această comunitate alcătuită din profesori, părinți și elevi să se sfătuiască, să se consulte pentru a putea pregăti noua generație pentru viitorul care le stă în față. Inteligența emoțională, modul în care reușim să ne controlăm emoțiile sau să avem încredere în noi, este mai importantă ca niciodată pentru rezultatele școlare ale copiilor noștri și pentru relația noastră cu ei. Nu le putem da adolescenților toate informațiile de care vor avea nevoie în viitor. Dar le putem forma abilitățile de care au nevoie pentru a găsi aceste informații: încredere în ei, abilități de lucru în echipă, comunicare, perseverență” susține speakerul evenimentului Psiholog și dr. în Științele Educației Simona Ciff.

Cu mai bine de 17 ani de experiență în psihoterapie, educația tinerilor și a adulților, Simona Ciff coordonează o serie de programe educaționale printre care și ”Părinte de Succes”, “Profesor de success” și ”Inteligența emoțională în școală, nu bullying”. Detalii despre programe puteți găsi pe situl programului ”Pașaport pentru Success”.

”Gestionarea emoțiilor la adolescenți sună în cele mai multe cazuri a misiune imposibilă pentru părinți”, spune mama unei eleve, doamna Maria Erciu. ”Toate evenimentele din ultimele luni care au în centrul atenției adolescenții și gestionarea emoțiilor lor sunt de mare importanță,  mai ales că ultima perioadă a fost foarte greu de traversat datorită efectelor pandemiei. Acest seminar pentru părinți vine să completeze fericit gama de activități pe care o întâlnesc, cu bucurie, în activitatea Liceului Teoretic ”Dr Mioara Mincu”. Mulțumesc pentru implicare!” a mai adăugat doamna Erciu.

Evenimentul organizat online este deschis tuturor părinților interesați, în limita a 100 de participanți. Sunt invitați de asemenea să participe și elevii și profesorii Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”, partenerii noștri în educație, care la rândul lor sunt părinți de adolescenți.

Despre Fundaţia Umanistă dr. Mioara Mincu 

Înfiinţată în anul 2009, Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu continuă  activităţile umaniste ale doamnei dr. Mioara Mincu, medic de renume şi fondatoarea primei şcoli sanitare particulare de asistente medicale din România.

Fundația coordonează activităţile Liceului Teoretic ”Dr Mioara Mincu” și ale Şcolii Postliceale Sanitare”Carol Davila” din Bucureşti.

 

Formular înscriere eveniment online

Loading…