Alexandru Ioan Mincu, Președinte al Fundației Umaniste Dr Mioara Mincu

”La Mulți Ani, România! Sunt din Conțesti de Dâmbovița și acolo de copil am învățat de la Bunica mea că vedem Oamenii și Lucrurile și Întâmplările și Țara și Lumea așa cum suntem noi înșine și de aceea trebuie să muncim mult că să fim Frumoși, Deștepți și Buni. Am învățat că nu trebuie să privim către ceilalți nici în jos și nici in sus, ci cât mai departe la orizont (măsura perfectă a orizontalității) și după ,chiar dacă istoria/ destinul ne-a dat o sarcină mai grea decât a altor popoare. Avem o țara frumoasa, și tradiții și istorie și pe Brâncuși, Păunescu, Sorescu, Paulescu, Odobleja, Coandă, Patzaichin, Celibidache și mulți, mulți alții, să ne îndrume și să ne ajute, de la care să preluăm ștafeta.

A fi Român nu cred că înseamnă să ne protejăm de tot ce nu e neaoș, ci dimpotrivă, să dăm civilizaței mondiale tot ce avem mai bun și să muncim mult și cu cap, ca să avem ce da! Noi românii facem parte din civilizația mondială și din Uniunea Europeană, și ne avem locul acolo unde ni-l facem. Să nu uităm ca Suntem Frumosi, Deștepți, Buni si Bogati ! Cât despre mine sunt onorat și fericit să fac parte dintr-o echipă de oameni minunați și că impreuna investim de 32 de ani în ce îi trebuie Romaniei mai mult – EDUCAȚIE – ca să putem avea VIITOR.

Cu Dragoste, Alexandru Ioan Mincu

 Anca Grecu, Director@ Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”

”Liceul Teoretic ”Dr Mioara Mincu” vă urează ”La Mulți Ani” de Ziua Națională a României! Îndemnul nostru este să ne iubim țara, să avem grijă de ea, să ne respectăm valorile și tradițiile și să le transmitem mai departe. Suntem norocoși să avem o țară frumoasă și ne asumăm deplin misiunea de educatori pentru a forma caractere sănătoase pentru o Românie sănătoasă!”

Ramona Bandrabur, Director Comunicare@ Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”

”Sărbătorim un moment strălucit în istoria neamului nostru, o unire și o împlinire a unui ideal de veacuri ce a fost posibilă cu dorință și participare, chiar jertfă, din partea multora dintre românii secolului trecut.

Fără rădăcini nu înfrunzesc ramurile copacilor, spunea psihologul Eftimița Craciun.  Fără să ne cunoaștem limba, istoria, cultura și credința, și fără să lăsăm ca dragostea ce vine prin noi să treacă mai departe de noi, nu putem înflori și rodi. Această mare sărbătoare de astăzi este o invitație la cunoaștere și totodată la participare, în ceea ce este și va deveni țara noastră.

La mulți ani România mea și a tuturor românilor de pretutindeni!”

Alex Baicu – IT Support @ Fundația Umanistă ”Dr. Mioara Mincu”

”România este țara noastră care ne-a educat și învățat valorile umane și îi datorăm ceea ce suntem pe unde am ajuns fiecare. De oriunde din lumea asta o vom prețui pentru că rădăcinile nu se vor schimba niciodată. Din Jersey (UK) cu drag  iți spun “La mulți ani România și la mulți ani românilor!”