Liceul Teoretic „DR. MIOARA MINCU”, autorizat prin OMECTS nr. 4352 / 06.06.2012, este parte a sistemului național de învățământ. Nivelul gimnazial este autorizat prin OME nr. 5637 / 24.08.2023. Fundația Umanistă „DR. MIOARA MINCU” are rol de finanțator și fondator.
Învață să fii tu!
Am descoperit astăzi teatrul altfel, prin joc și mișcare. Actrița Claudia Croitoru Tabacu ne-a organizat astăzi, 5 ianuarie 2022, o activitate demonstrativă a Clubului de Teatru pe care dorim să îl demarăm în semestrul al II-lea al acestui an școlar.
Prima lecție a avut din plin acțiune și interacțiune, jocuri în echipă și competiție. Plină de energie și cu mult talent, Claudia le-a adresat elevilor noștri invitația: ”Să ne cunoaștem prin joc”, într-un program de comunicare, integrare și relaționare.
”Noi urmărim ca integrarea într-un grup să se facă lin, să existe comunicare între adolescenți, colegi de clasă. Am observat că ei au nevoie să învețe acest exercițiu al comunicării, al relaționării. De aceea, în prima etapă a activității noastre în cadrul clubului vom organiza jocuri de echipă ce au rolul de a le exersa comunicarea, lucrul în grup și, respectul unul față de celălalt”, ne-a spus Claudia, coordonatorul Clubului de Teatru.
Participanții în program vor fi puși în situaţia de lucra alături de alţi colegi. Pentru a reuşi, trebuie să ştie să pună întrebări şi să răspundă, să analizeze şi să compare, să ajute dar şi să ceară jutorul, să ofere dar şi să câştige încredere şi, mai ales, să relaţioneze direct şi sincer.
”După această primă etapă, începem să lucrăm conștientizarea relației între partenerii de joc, a emoțiilor pe care le au, a dificultăților pe care le întâlnesc în cadrul societății, a școlii, în cadrul familiei și în afara ei, și transpunem toate aceste dificultăți în improvizație. Până să ajungem să facem lucrul acesta noi trebuie să ne cunoaștem, să relaționăm la modul cel mai adevărat”, a mai precizat Claudia.
În cadrul programului, vor fi 12 ședințe pentru fiecare etapă, o dată pe săptămână, de 60-90 de minute. Durata acestor module se poate întinde pe o perioadă de câțiva ani, urmărind ca participanții să își conștientizeze evoluția prin exercițiu.
”Jocurile teatrale stârnesc dorința de evoluție, dezvoltă capacitatea de autoanaliză și puterea de observare a propriei evoluții prin implicare, perseverență și exersare. Odată asimilate aceste abilități vor întelege și că la un instrument muzical înveți să cânți doar exersând, la fel și la matematică, sau citind mai mult la limba română, vor citi tot mai repede și vor înțelege mai ușor. După fiecare joc noi vom vorbi despre aceste lucruri. Am fost foarte plăcut surprinsă să văd că participanții la evenimentul de astăzi au percutat foarte bine. Am văzut implicare si, de asemenea, am observant că li s-a trezit simțul competiției, au tras cu toții să câștige puncte pentru tabăra lor, s-au mobilizat, unii dintre ei și-au dorit să fie în rolul de șerif, care îi pune în centrul atenției, și asta îmi arată că putem lucra foarte frumos,” ne mai spune Claudia.
Vă așteptăm să vă înscrieți în Clubul de Teatru până pe 14 Ianuarie 2022.
Ramona Bandrabur