Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu a lansat astăzi, 26 Ianuarie 2022, proiectul dedicat elevilor din școlile gimnaziale Escape Classroom. De la gimnaziu la liceu. Echipa liceului nostru a vizitat 3 clase a VIII- a ale Școlii Gimnaziale Nr. 32 din București, Sector 2. Elevii au  fost extrem de receptivi și de implicați și au intrat in spiritul competiției pentru a răspunde provocărilor jocului.

”Dorim  să le oferim elevilor din gimnaziu experiențe de învățare prin joc, complet diferite de activitatea standard de la clasă. Jocul Escape Classroom ajută prin kiturile sale la dezvoltarea creativității, comunicării, gândirii critice și, de asemenea, stimulează lucrul în echipă. Astăzi am văzut cum în fiecare clasă s-a creat o mare competiție între echipe. Din dorința de a câștiga, s-au implicat foarte serios în găsirea indiciilor și decriptarea codurilor necesare evadării, și fără să își dea seama au acumulat o mulțime de informații despre Războiul Rece”, ne-a spus Florina Nanescu, coordonatoarea proiectului.

I-am invitat pe elevi să ne viziteze în Zilele Porților deschise pentru a participa și la altfel de activități de educație nonformală, alături de elevii liceului nostru, și să experimenteze viața de liceean într-un sistem de educație particular. Scopul proiectului nostru este de a le oferi elevilor de gimanziu experiențe care să îi ajute în orientarea lor școlară și alegerea liceului pe care să îl urmeze.