Elevii și profesorii Liceului Teoretic “Dr. Mioara Mincu” s-au implicat cu tot sufletul alături de Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” în campania umanitară pentru întrajutorarea refugiaților din Ucraina aflați la ambasada țării lor din București.

Alimente, jucării, sucuri, ceai și cafea precum și alte obiecte de primă necesitate donate de echipele școlilor noastre, au fost astăzi oferite de elevele noastre Rebeca Petrovici și Beatrice Burcea sutelor de familii ce așteaptă rezolvarea documentelor în fața Ambasadei Ucrainei. Unele sedii din vecinătatea si-au transformat spațiile pentru a putea găzdui pe parcursul zilei familii cu copii, oferindu-le în mod organizat alimente și ajutor. Sălile de ședință au fost transformate în locuri de joacă pentru copiii ucrainieni. Rebeca și-a dorit să petreacă mai mult timp cu copiii și să dea o mână de ajutor în organizare. Mama lui Matei, elevul nostru, a printat o carticică cu povești în limba ucraineană pentru copii pe care le-a trimis-o alături de alte jucării și obiecte de igienă.

Acțiunea organizată astăzi la inițiativa doamnei Inspector pentru Învățămîntul Particular Gianina Georgescu a fost o lecție de empatie și solidaritate și pe care viața însăși ne-a predat-o.

Ramona Bandrabur