Vești bune din Danemarca, de la Conferința anuală European Nursing Module (ENM) de Ziua Europei! Conducerea Modulului European de Nursing împreună cu membrii prezenți la eveniment au votat ca Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” să organizeze conferința din 2024.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a fost prima școală din România care a devenit membru al Modulului European de Nursing – European Nursing Module (ENM), din anul 1999. Școala este activă în cadrul ENM de 23 de ani, organizând anual 3 schimburi de experiență pentru elevi. Acest modul are rolul de a încuraja elevii / studenții să obțină o experiență practică extinsă și totodată să îi motiveze în practicarea asistenței medicale la standarde europene. De asemenea, cursanții școlilor de nursing membre ENM participă în schimburi de experiență europene și au ocazia să împărtășească cunoștințe și experiențe. Este un mod de încurajare a comunicării interculturale și de oferirea de oportunități pentru a înțelege adevărata valoare a asistenței medicale, un cadru care facilitează descoperirea influențelor culturii prin nursing.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat Conferința anuală a ENM în anul 2004, urmând să organizeze și în 2024 această conferință. De asemenea, reprezentanții școlii au participat anual la conferințele Modulului European de Nursing.

Anul acesta, Conferința Internațională European Nursing Module a fost organizată de Univesitatea VIA Colllege din Silkeborg, Danemarca. Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” a fost reprezentată de prof. dr. Andreea Csolti, director adjunct, și de prof. Alina Ioniță, coordonatorul comisiei de Relații și Proiecte Internaționale.

prof. dr. Andreea Csolti

director adjunct