Suntem o echipă tânără și nouă în Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”, dar cu obiective ambițioase de creștere și implicare într-o educație de calitate. De aici derivă și interesul nostru de a ne sprijini membrii în procesul de dezvoltarea al carierei lor. Întotdeauna aproape de mai experimentații noștri colegi din Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila”, participăm la cursuri și programe de dezvoltare în management și leadership.

Colegele noastre, prof.dr. Ioana Rădulescu, director adjunct al Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”, împreună cu prof.dr. Andreea Csolti, Director adjunct  al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” au început o nouă călătorie în parcursul de evoluție profesională prin înscrierea în programul Executive MBA organizat de Scoala de Afaceri ASEBUSS în parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, USA. Programul desfășurat pe o durată de doi ani, este considerat de CEO Magazine (aprilie 2022) ca fiind #1 în Georgia și #7 în clasamentul Global Executive MBA. ASEBUSS este prima scoală de afaceri din România și s-a impus rapid ca lider de piață în domeniul educației manageriale. Echipa de profesori este formată atât din profesori români, care au urmat programe speciale de pregătire la Harvard Business School, Wharton, Stanford, Kellog Northwestern, MIT, IESE, cât și profesori americani ai universității partenere, Kennesaw State University.

Bianca Ioan, Director Marketing ASEBUSS Ne bucurăm să avem în seria Executive MBA ce a luat recent startul, două participante aflate în echipa de conducere a două unități de învățământ private din domeniul educației liceale și post-liceale, parte din complexul educațional ”Dr. Mioara Mincu”. Diversitatea seriei EMBA ASEBUSS reprezintă un avantaj și oferă tuturor participanților oportunitatea de a cunoaște manageri experimentați din diferite industrii, posibilitatea de conectare și învățare de bune practici din experiența altor companii, precum și networking valoros cu profesorii și practicienii din program”. 

Curriculum-ul Executive MBA cuprinde o serie de 15 cursuri de management și urmărește dezvoltarea acelor competențe care sunt necesare pentru participanții cu poziții strategice,  echipele executive ale unei companii, și anume gândire strategica, leadership. analiză și diagnostic financiar și dezvoltarea unei mentalități orientate către identificarea de oportunități și soluții. ASEBUSS este în strânsă legătură cu absolvenți specialiști în diferite domenii, aceștia fiind invitați frecvent în cadrul cursurilor pentru a discuta exemple și studii de caz recente din propria activitate, împreună cu participanții.

”Analizăm universul educației dintr-o perspectivă complexă”

Prof. Dr. Ioana N. Rădulescu, Director adjunct al Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”. „Consider că acest program oferit de ASEBUSS îmi deschide porți spre evoluție în sistemul educațional și îmi dă posibilitatea, în calitate de viitor membru al unei comunități de business, să privesc educația prin ochi de explorator, dintr-o perspectivă inovativă.

Experiența ce urmează să o trăiesc și să o dobândesc în mediul de afaceri, de-a lungul acestui program, îmi oferă oportunitatea de a privi și analiza Universul educației dintr-o perspectivă complexă. Abordăm aici în diferite module managementul strategic, managementul resurselor umane, al finanțelor și contabilității, al marketing-ului și antreprenoriatului. Învățăm să urmărim tendințele de piață raportate la economie. Un alt obiectiv al acestui program este acela de dezvoltare a abilităților transferabile în echipe multifuncționale de lucru, precum adaptabilitatea, creativitatea, comunicarea, încredere în sine, time managementul s.a.

Abordarea sistematică a definirii și rezolvării unor studii de caz, probleme practice din mediul de business, este de fapt, atitudinea față de problemele cu care ne-am putea confrunta în orice moment, un mod de dezvoltare a gândirii strategice. Învățăm să luăm decizii în diverse contexte. În ceea ce privește dorința mea de a deprinde abilități din managementul afacerilor aceasta coexistă cu dorința de a actualiza, îmbunătății  și eficientiza activitatea mea în managementul educațional din cadrul Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”, pe care îl reprezint.”

Învățăm din 100 de studii de caz

Prof Dr. Andreea Csolti, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” apreciază că  metodele de lucru ce cuprind analiza a peste 100 de studii de caz – situatii reale din cadrul diferitelor industrii sunt foarte eficiente și atrăgătoare. De asemenea, lucrul în echipă cu colegi din diferite domenii, cu personalități și stiluri de lucru variate sunt extraordinar de importante pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și de relaționare.  

”Învățăm unii de la alții și asta într-un mod foarte relaxat”, spune Andreea Csolti. ”Desi sunt încă la începutul programului, consider că acest MBA reprezintă o experiență unică de învățare datorită interacționării cu numeroase persoane cu funcții de conducere, din domenii diferite.”

Considerăm că un management de calitate are în vedere interconectarea dintre dezvoltarea liderilor, a echipelor manageriale și profesorale, precum și a culturii organizaționale, scopul nostru fiind acela de a oferi performanță și înnoire în educație.

Le urăm Ioanei și Andreei mult succes!

Fii la curent cu noutățile din program pe site-ul Asebuss:

https://www.asebuss.ro/2022-executive-mba-program-has-started-succesfully/

Ramona Bandrabur