Liceul Teoretic „DR. MIOARA MINCU”, autorizat prin OMECTS nr. 4352 / 06.06.2012, este parte a sistemului național de învățământ. Nivelul gimnazial este autorizat prin OME nr. 5637 / 24.08.2023. Fundația Umanistă „DR. MIOARA MINCU” are rol de finanțator și fondator.
Teatrul Național își deschide porțile de Ziua Culturii Naționale
Dragi elevi și profesori,
Cu ocazia Zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie – vă invităm să participăm împreună la un tur ghidat al Teatrului Național București. Veți avea prilejul să faceți o incursiune de poveste în tainele TNB: istoria acestei instituții, personalitățile care au zămislit-o, au înfrumusețat-o și au manageriat-o, sălile aflate azi la dispoziția publicului. Vom afla și ceea ce se află în spatele acestora – culise, cabine, decoruri și tehnică complexă de manipulare.
La 19 ani, în 1867, Mihai Eminescu a intrat ca sufleor si copist de roluri în trupa lui Iorgu Caragiale, apoi secretar în formatia lui Mihai Pascaly si, la recomandarea acestuia, sufleor si copist la Teatrul National, unde îl cunoaste pe I. L. Caragiale. Cu aceasta trupa face turnee la Braila, Galati, Giurgiu, Ploiesti.
Cu o vechime de peste 170 de ani, Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din București este o instituție – reper pentru cultura românească, un adevărat brand cultural naţional fiind totodată unul din principalii generatori de imagine a României. Numeroase generaţii de actori străluciţi s-au format și au evoluat pe scena Naţionalului. Cu o medie de 50 reprezentaţii şi în jur de 20.000 de spectatori pe lună, având un nucleu al publicului fidel de peste 170.000 de persoane anual, Naţionalul bucureștean este, de departe, cel mai vizitat dintre teatrele româneşti.
Teatrul Național ”I.L. Caragiale” este situat la kilometrul 0 al Capitalei, în Piața Universității, spațiu simbolic care a jucat un rol aparte în schimbare de fond a României către o societate deschisă, participativă.
Vă invităm să descoperim împreună din tainele acestei instituții reper, cel mai mare teatru din Sud-Estul Europei, duminică, 15 Ianuarie 2023, între orele 13.30-14.30.
Cei care doresc se pot înscrie pe formularul google accesand linkul:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmlcCKdhzDh7SNintgC9Q2DBfI1c8j9OyFU6l6fUnVsy_2xA/viewform
De asemenea, elevii cu vârsta sub 18 ani trebuie să aducă dirigintelui acordul semnat al părinților de participare la activitate. Ne întîlnim în fața Teatrului Național la ora 13.15 pm, duminică, 15 Ianuarie.
Vă așteptăm!
Ramona Bandrabur
Ioana N. Rădulescu, Director Adjunct