Liceul Teoretic „DR. MIOARA MINCU”, autorizat prin OMECTS nr. 4352 / 06.06.2012, este parte a sistemului național de învățământ. Nivelul gimnazial este autorizat prin OME nr. 5637 / 24.08.2023. Fundația Umanistă „DR. MIOARA MINCU” are rol de finanțator și fondator.
Școala de Afaceri ASEBUSS – „Executive MBA Program” și dezvoltarea continuă a echipei noastre manageriale
La Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” suntem o echipă dedicată, cu o orientare fermă către sprijinirea dezvoltării individuale a fiecărui membru al echipei noastre și promovarea învățării continue pe tot parcursul vieții.
Ioana Rădulescu, director adjunct al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, și prof. dr. Andreea Csolti, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, au început de anul trecut o nouă etapă în evoluția lor profesională, aplicând la programul Executive MBA oferit de Școala de Afaceri ASEBUSS în parteneriat cu Kennesaw State University din Atlanta, SUA.
Acest program, care se întinde pe o perioadă de doi ani, a fost recunoscut ca fiind cel mai bun din Georgia și se situează pe locul 7 în clasamentul global al programelor Executive MBA, conform CEO Magazine din aprilie 2022. ASEBUSS este o instituție de învățământ de top din România și s-a impus rapid ca lider în domeniul educației manageriale.
Echipa de profesori este alcătuită din cadre didactice românești cu experiență internațională, care au studiat la prestigioase instituții precum Harvard Business School, Wharton, Stanford, Kellog Northwestern, MIT și IESE, precum și din profesori americani de la Kennesaw State University, partenerul lor de încredere.
Noi credem cu tărie că un management de calitate implică dezvoltarea concomitentă a liderilor, a echipei de management și a corpului profesoral, precum și promovarea unei culturi organizaționale solide, cu scopul final de a oferi excelență și inovație în domeniul educației.
Deschiderea celui de-al doilea an ce s-a desfășurat pe parcursul a două zile au fost extrem de intense. Parteneriatul cu Kennesaw State University din Atlanta, SUA, a adus interacțiunea valoroasă cu profesorii Don Lang, Executive and Team Coaching Advisor; Michael Rothlisberger, Leadership and Learning in organizations PhD; Neale Martin, Innovation Management Professor, ce au abordat teme precum coaching-ul și gestionarea complexității într-un mediu hibrid, procesul decizional al consumatorilor într-un context caracterizat de volatilitate, incertitudine și ambiguitate, precum și necesitatea de a fi lider în inovare, element crucial pentru menținerea competitivității pe piață și dezvoltarea continuă a organizației. De asemenea, s-a discutat despre abilitatea de a adapta și controla situații într-un mediu caracterizat de complexitate. Și, desigur, nu putea lipsi networking-ul esențial pentru construirea unei echipe de succes!
Profesorii americani au împărtășit expertiza lor valoroasă cu noi la începutul celui de-al doilea an de program EMBA. A fi un lider în inovare este adesea asociat cu beneficii semnificative în ceea ce privește competitivitatea pe piață și dezvoltarea continuă a organizației. Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că inovarea nu reprezintă un proces simplu, ci necesită resurse, angajament și asumarea de riscuri. Cei care reușesc să conducă inovația sunt cei capabili să genereze idei inovatoare, să le transforme în realitate și să aducă valoare atât pentru ei înșiși, cât și pentru ceilalți. Gestionarea complexității implică abilitatea de a gestiona o gamă variată de factori și variabile care pot influența succesul organizației, precum gestionarea resurselor umane, proceselor, tehnologiei și altor aspecte care devin tot mai complexe pe măsură ce organizația se dezvoltă. Problemele sociale și globale, cum ar fi schimbările climatice, migrația/mobilitatea, educația și sănătatea publică, pot fi de asemenea extrem de complexe și interconectate. Gestionarea complexității în acest context implică abordarea și rezolvarea acestor probleme într-un mod coordonat și durabil, sustenabil.
În ceea ce privește procesul de luare a deciziilor de consum într-o lume caracterizată de volatilitate, incertitudine, complexitate și ambiguitate (VUCA), devine tot mai complex și mai dificil din cauza incertitudinii și a schimbărilor rapide. Trebuie să înțelegem aceste provocări pentru a adapta strategiile de marketing și pentru a câștiga încrederea și loialitatea „consumatorilor” într-o lume VUCA. Adică, ce putem face? Furnizarea de informații clare, oferirea de servicii flexibile și adaptabile precum și anticiparea nevoilor și preferințelor clienților într-un mediu imprevizibil.
În cadrul temei “Coaching and developing people in a hybrid environment”, coachingul se concentrează pe susținerea angajaților în gestionarea provocărilor specifice asociate lucrului într-un mediu hibrid. Aceasta implică, printre altele, gestionarea timpului, dezvoltarea abilităților de comunicare online și adaptarea la noile tehnologii și schimbările în mediul de lucru.” Prof. Dr. Ioana N. Rădulescu, director adjunct LTDMM
Misiunea noastră este să ne asigurăm că toți membrii echipei noastre, indiferent de experiența lor, au acces la oportunități de dezvoltare profesională și personală. Ne concentrăm asupra consolidării competențelor, creșterii abilităților de leadership și gestionare a complexității, într-un mediu în care învățarea continuă este cheia succesului. Credem că fiecare individ poate contribui la îmbunătățirea educației și că susținerea în formare și dezvoltare este esențială pentru atingerea acestui obiectiv.
Încheiem cu urări de succes pentru prof. dr. Ioana Rădulescu, director adjunct al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, și prof.dr. Andreea Csolti, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, în acest demers superior de formare!
Află mai multe accesând https://www.asebuss.ro/