Liceul nostru se alătură celei de-a doua ediții a „International Day of Puzzle”, o inițiativă globală ce sărbătorește gândirea strategică și abilitățile cognitive. Într-o lume în continuă schimbare, în care rezolvarea de probleme și luarea deciziilor devin din ce în ce mai complexe, dezvoltarea gândirii strategice devine crucială pentru succesul în viitor. 

În timpul pauzei mari, am primit misiunea de a aborda gândirea strategică prin rezolvarea unor puzzle-uri tematice. Cu puzzle-uri educative în fața lor, fiecare clasă a fost provocată să întregească, piesă cu piesă, câte un puzzle. 

Cu mesele pline de piese colorate, elevii au început să exploreze lumea puzzle-urilor cu un zâmbet pe buze. Cu fiecare piesă plasată la locul ei, elevii au simțit bucuria reușitei și au învățat să lucreze împreună pentru a atinge un obiectiv comun. Activitatea s-a încheiat cu multe zâmbete. 

International Day of Puzzle nu a fost doar o activitate, ci o ocazie distractivă de a ne antrena mintea și de a ne bucura de colaborarea noastră. Cu siguranță, această zi  rămâne în amintirea noastră și devine o tradiție de care ne vom bucura an de an. 

Așa cum v-am obișnuit, iată câteva studii despre beneficiile de a face puzzle: 

An Investigation into the Influence of Using Puzzles in the Teaching of Physics on Senior Secondary School Students’ Achievement in Selected Topics – University of Lagos Library – https://ir.unilag.edu.ng/items/68d23e78-f243-4ce3-bb9e-a4b1977bb648  

Finding the missing piece: Blocks, puzzles, and shapes fuel school readiness – https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S221194931400009X