Liceul Teoretic „DR. MIOARA MINCU”, autorizat prin OMECTS nr. 4352 / 06.06.2012, este parte a sistemului național de învățământ. Nivelul gimnazial este autorizat prin OME nr. 5637 / 24.08.2023. Fundația Umanistă „DR. MIOARA MINCU” are rol de finanțator și fondator.
Saptamana 25 – 29 martie 2024
Stimați părinți,
De unde izvorăște fericirea? Potrivit lui Beyoncé, „Fericirea vine de la tine, nimeni altcineva nu te poate face fericit decât tu însuți.” În copilărie, fericirea era simplă și probabil se regăsea în lucruri precum o tabletă de ciocolată, construirea unui om de zăpadă, ascultarea poveștilor la gura sobei spuse de bunica, contemplarea ploii prin fereastra acoperită de stropi mici, momentele petrecute în brațele mamei când îți povestea visurile ei, jocurile de șah cu tatăl în după-amiezele liniștite de duminică, glumele seara cu fratele sau mirosul tentant al merelor coapte cu miez de nucă și scorțișoară. În acele vremuri, cu toții știam cum să recunoaștem fericirea atunci când o simțeam.
„Dar ce este fericirea, dacă nu armonia simplă dintre om și viața pe care o are?” întreaba Albert Camus. Căutarea fericirii rămâne o parte esențială a existenței noastre, o călătorie constantă în armonizarea acțiunilor și a implicării noastre în lume. Pentru a sublinia importanța acestei căutări, Organizația Națiunilor Unite a desemnat 20 martie drept Ziua Internațională a Fericirii.
„A combina pasiunea cu contribuția este un drum foarte clar spre fericire.” (Sheryl Sandberg)
https://liceulmincu.ro/2024/03/20/ziua-internationala-a-fericirii/
Duminică, 24 martie, le ținem pumnii elevilor Luca Baciu și Vlad Marcu (clasa a V A) la Mica Olimpiada TERRA! Detaliile despre desfășurarea probei au primit de la dl profesor de geografie, Cocârlea Valentin. SUCCES!
Proiecte săptămâna 18 – 23 MARTIE 2024
,,Dintre toate artele, poezia ocupă primul loc”, a scris Kant. Și ce poate fi mai sublim decât să-ți dezvălui într-o limbă suavă, ca o melodie de primăvară, tainele fericirii? Am ales cu măiestrie să sărbătorim împlinirea fericirii de Ziua Poeziei. În aceeași nuanță gingașă a celei de-a 20-a zi de martie, sărbătorită este și Ziua Internațională a Francofoniei. Într-o atmosferă de jocuri de culori, cuvinte și inteligență artificială, în care pasiunea pentru cunoaștere și descoperirea motivelor de a zâmbi în fiecare clipă devin arte, ne-am hotărât împreună cu distinsele noastre doamne profesoare de limbă franceză și parte din elevii noștri să vă dăruim o broșură de poezii în limba franceză, în care să împletim gândurile fericirii din adolescență.
Vă invităm să răsfoiți broșura noastră!
https://liceulmincu.ro/2024/03/21/21-martie-ziua-internationala-a-poeziei-si-ziua-francofoniei/
Elevii noștri de clasa a V-a s-au aventurat în domenii noi și interesante, descoperind misterele creierului, cu ajutorul Sofiei, elevă în clasa a V-a și ale pH-ului, într-o serie de activități captivante și educaționale. Toate acestea la Clubul de științe în limba engleză – Science Squad.
Rezultatele și planul de măsuri privind rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024, au fost discutate în echipa formată din profesor – părinte – elev – director – diriginte, marți, 20 martie, ora 19.00. De asemenea, s-a stabilit să se organizeze simulări la probele pentru bacalaureat din 3 în 3 săptămâni. Prima simulare va avea loc joi, 28 martie la limba română.
Vă reatașăm așa cum s-a discutat la ședință linkul de unde puteți descărca cartea recomandată de către dna prof Popa Monica, pentru pregătirea la Bacalaureat, disciplina biologie respectiv link-ul cu o sinteză a teoriei la matematică pe care dna prof. Alexandra Șerban le-a trimis-o deja elevilor.
https://drive.google.com/file/d/1nfWLYxwo8pFlqPJm1YvYC0fopOR3CpcM/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1WmFUTHds1mrRUe_QsE5rO-jGLRCp-spu/view?usp=sharing
Totodată vă rugăm să colaborați cu doamnele profesoare de engleză și informatică pentru realizarea bazei de date cu elevii de clasa a XII a care își pot echivala competențele digitale (ECDL) respectiv cele lingvistice în limba engleză (Cambridge).
Am dat startul călătoriei cu elevii în programul „Grow a School” al Ascendis, la disciplinele matematică, chimie, consiliere, biologie, limba română și comunicare, geografie, engleză, economie la clasele a V a, IX – X- XI. Pentru a putea lucra pe platformă este necesară instalarea pe telefon a aplicației CODE OF TALENT, conturile și parolele elevilor vor fi trimise individual de către fiecare profesor.
Felicitări elevilor și dlui profesor Bătrânescu Nicușor Costin pentru inspecția de gradul II la biologie! Succes la examenul din vară, dl Profesor!
Felicitări echipei de eleve și dnei prof Iulia Leuciuc pentru înscrierea în proiectul „Girls Go Circular„! Participantele – Omar Bana, Milutinovici Cristina, Zgripcea Amalia, Uzun Iana, Achim Daniela, Truica Alexia, Oprea Alesia, Barbu Mariana, Antohi Bianca, Barsan Nicole și Tudosa Ioana. Acest proiect, axat pe dezvoltarea competențelor digitale și antreprenoriale pentru o economie circulară, promite să le ofere oportunități valoroase pentru creșterea personală și profesională. Să aveți succes în toate eforturile voastre și să vă bucurați de fiecare pas în această călătorie!
https://liceulmincu.ro/2024/03/22/proiectul-girls-go-circular/
Proiecte săptămâna 25 – 30 MARTIE 2024
Echipa de management a Liceului Teoretic „Dr Mioara Mincu” vă invită la evenimentul „Trenduri în Orientarea Școlară și Vocațională„. Ocazie unică de a analiza și dezbate starea actuală a consilierii școlare și vocaționale, acest eveniment își propune să aducă în prim plan cele mai recente trenduri din domeniu. Participarea este deschisă tuturor consilierilor școlari interesați.
Pentru înscriere: https://www.facebook.com/photo?fbid=835622785229356&set=a.501389345319370
Platforma educațională BRIO (singura platformă de testare standardizată din România) a lansat cea de-a opta ediție a Olimpiadei Digitale de Mate Brio Challenge destinată tuturor copiilor pasionați de matematică din clasele I-XII. Înscrierea și participarea la Olimpiadă se realizează în mod gratuit în pagina brio.ro/challenge până în data de 18 aprilie. Concursul, care oferă premii atât elevilor cât și profesorilor, își propune să încurajeze și să promoveze dezvoltarea competențelor analitice ale elevilor, precum și a aptitudinilor de utilizare a canalelor digitale de comunicare, să familiarizeze elevii cu testarea standardizată, dar și să crească nivelul de încredere al elevilor, scopul final fiind acela de a crește performanța școlară a acestora.
- Profesorul își creează un cont în mod gratuit pe platforma brio.ro, prin accesarea linkului https://brio.ro/creeaza-cont-profesor.
- Elevul îi transmite codul primit în urma înscrierii în competiție (acesta se regăsește în pagina Testează-te – Brio Challenge a contului de elev).
- Profesorul adaugă codul primit de la elevul/elevii înscriși, în contul său, secțiunea Brio Challenge.
🌱 Hai să construim împreună o lume mai curată și responsabilă! 💚 Act for Tomorrow își deschide porțile pentru orice om cu inițiativă civică și cu poftă de făcut fapte bune pentru mediu și comunitate și 𝗖𝗮̆𝘂𝘁ă 𝘃𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗮̆ îi 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻𝗲 𝗶̂𝗻 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗲𝗰𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲!
👉✒️ 𝗗𝗮𝗰𝗮̆ 𝘃𝗿𝗲𝗶 𝘀ă̆ te 𝗮𝗹ă̆𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗲𝘁𝗲𝗮𝘇ă 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗳𝗼𝗿𝗺𝘂𝗹𝗮𝗿: https://forms.gle/9WiMEX2VykU8GdBA7
Facultatea de Fizică invită elevii pasionați de fizică să descopere ”Facultatea de Fizica de la A la Z”, în cadrul Porților Deschise, eveniment ce va avea lor în data de 29 martie 2024. Pentru mai multe informații, puteți accesați linkul:
Aplicația „Educație fără bullying” se poate descărca gratuit din Google Play sau App Store, păstrează anonimatul utilizatorului și este foarte ușor de folosit de toți cei interesați: copii, părinți, profesori, indiferent de tipul de telefon pe care îl dețin. Materialele video sunt realizate de psihologi specializați în lucrul cu copiii și pe teme de bullying: Adriana Mitu și Gabriela Maalouf. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe fundatia-vodafone.ro și Facebook.com/fundatiavodafone.
Organizația Mondială a Teatrului a stabilit din 1962, 27 martie, ca Ziua Mondială a Teatrului. Cu această ocazie specială, ne-am gândit să ne vedem la teatru și să ne bucurăm de spectacolul „Wild(e) Songs”, la Teatrul Evreisc din București. Acest spectacol-concert este inspirat din musicalul creat de Eugen Mirea și Henry Mălineanu, adaptat după celebrul text al lui Oscar Wilde, „Ce înseamnă să fii Onest?”. Ce spuneți? Ne vedem acolo? Biletele le puteți achiziționa de aici https://www.mystage.ro/#/concert-6
Alte detalii administrative
Campania de admitere – Am lansat campania de Admitere 2024-2025. Toate informațiile despre procedura de înscrierea, despre oferta noastră educațională și program, despre taxe și activități extracurriculare găsiți pe pagina noastră de ADMITERE:
https://liceulmincu.ro/scoala-gimnaziala-admitere-2024-2025-scoala-privata-bucuresti/
https://liceulmincu.ro/admitere-2024-2025-liceu-privat-bucuresti/
După data de 1 aprilie așteptăm părinții pentru reînscriere în următorul an școlar, 2024 – 2025 și pentru semnarea contractelor.
Suntem în căutare de sponsori – donații pentru proiectul Transformă 20% într-un proiect pentru educație STEM https://liceulmincu.ro/implica-te/
Știți deja că ne dedicăm și susținem educația pentru știință și pentru sănătate a tinerelor generații! Dacă ești angajat, sau ai venituri din chirii, activități independente, drepturi de autor etc. poți redirecționa până la 3.5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230. Completează formularul de pe site și trimite-l scanat pe adresa contact@liceulmincu.ro și îl depunem noi pentru tine!
Plata taxelor curente și a taxelor restante (după caz) până la data de 10 ale lunii, în următorul cont RO30 UGBI 0000 0720 2840 1 RON, deschis la Garanti Bank. Dacă ați achitat deja sumele aferente, vă mulțumim și vă rugăm respectuos să ignorați acest punct al Agendei noastre.
Atașăm meniul săptămânii 25-28 martie 2024
Fiți fericiți! ,,Fericirea nu este altceva decât parfumul sufletului vostru.,,
Echipa managerială a Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu
saptamana 25-29 martie