Ziua Pământului am sărbătorit-o alături de prietenii de la Școala Smart Kids. Cu ocazia acestei zile, elevii clasei a V-a au prezentat proiectele lor creative și educaționale, punând în lumină importanța protejării mediului și a practicilor sustenabile. Cu toate acestea, a fost o altă inițiativă a elevilor mai mari care a atras atenția și a stârnit admirație: proiectul „School can be cool”. 

Elevii din clasele a VII-a și a VIII-a, care au participat la un curs de arhitectură timp de doi ani, au creat și implementat proiectul „School can be cool”, care a avut ca scop transformarea unui spațiu al școlii într-un loc mai plăcut și mai prietenos pentru toți elevii și cadrele didactice. Cu fonduri strânse din propriile eforturi, prin organizarea de târguri și vânzarea diverselor lucruri, elevii își propun să pună în practică proiectul comun. 

„Este impresionant cum elevii reușesc prin creativitate și originalitate să creeze proiecte cu o finalitate practică. Ne-am bucurat cu toții de această activitate dedicată Zilei Pământului.” prof. Daniela Iaciu. 

„A fost o activitate foarte interesantă și mi-a plăcut foarte mult expoziția de fotografii realizată de ceilalți colegi. Mi-a plăcut că am putut lucra cu colegii mei de clasa pentru a face și noi proiecte despre planeta nosatră.” ne transmite Vlad, elev în clasa a V-a LTDMM. 

Ulterior, am făcut turul școlii și elevii au avut ocazia de a se cunoaște mai bine luând masa împreună. Alături de ei au fost prof. Daniela Iaciu și prof. Valentin Cocârlea care i-au ajutat pe elevii noștri în realizarea propriilor proiecte. 

Felicitări tuturor elevilor implicați în acest proiect deosebit și tuturor celor care i-au susținut în acest demers, de la profesori până la părinț. Acesta este doar începutul unei călătorii de implicare comunitară și de transformare pozitivă, iar noi suntem mândri să fim martorii acestei evoluții remarcabile.