În contextul Zilei Internaționale a Copilului, elevii liceului nostru au avut ocazia de a participa la Ziua Porților Deschise organizată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Evenimentul, desfășurat în fața sediului MAI, a oferit o experiență educativă și interactivă deosebită pentru toți participanții. S-au alăturat și profesorii acestei vizite și ne-am bucurat de prezența dir adj. Prof. Ioana Rădulescu, Prof. Iulia Leuciuc, Prof. Daniela Iaciu, Valentina Lazăr și Ramona Coleașă. 

Printre atracțiile principale, elevii au putut admira o varietate de vehicule și echipamente folosite de structurile MAI, inclusiv autoturisme ale Poliției, mașini de epocă, autospeciale ale Jandarmeriei, mașini de pompieri, ambarcațiuni ale Poliției de Frontieră și un elicopter SMURD. De asemenea, caii Jandarmeriei și câinii antrenați pentru misiuni operative au fost prezenți și au stârnit interesul și entuziasmul copiilor. 

Ziua a fost plină de activități interesante și educative. Printre momentele deosebite s-au numărat demonstrațiile de dresaj canin, exercițiile de autoapărare și lecțiile de prim-ajutor. Aceste activități au fost nu doar spectaculoase, ci și foarte instructive, oferindu-le copiilor oportunitatea de a învăța lucruri noi și utile. 

De asemenea, specialiștii de la structurile de prevenire au fost prezenți pentru a oferi copiilor sfaturi utile pe diverse subiecte de interes, adaptate vârstei lor. Aceștia au discutat despre comportamentul în situații de urgență și importanța respectării regulilor de circulație. 

Participarea la acest eveniment a fost o experiență memorabilă pentru noi toți, oferindu-le nu doar o zi de distracție, ci și oportunitatea de a învăța și de a interacționa cu profesioniști din domeniul siguranței publice. Mulțumim Ministerului Afacerilor Interne pentru organizarea acestui eveniment deosebit!