Cu ocazia împlinirii a 115 ani de existență a Societății de Salvare din București, Serviciul de Ambulanță București – Ilfov (SABIF) a organizat în perioada 26 – 28.07.2021, la sediul central din str. Mihai Eminescu nr. 226, „Zilele Porților Deschise”.

Doritorii au vizitat sediul central al Serviciului de Ambulanță București – Ilfov și au primit informații despre istoria Serviciului, care începe la 28 iulie 1906, din inițiativa privată a profesorului Nicolae Minovici, care înființează Societatea de Salvare București sub deviza „Totdeauna şi tuturor gata pentru ajutor”.

Participanții au primit informații și despre activitatea zilnică a SABIF, despre tehnicile de resuscitare care salvează vieți și au fost prezentate tipurile de ambulanțe cu care se intervine zilnic în acordarea asistenței medicale în prespital.

Totodată, participanților le-au fost oferite referințe și detalii cu privire la programul de voluntariat al Societății de Salvare București și al modului de funcționare al aplicației „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Marți, 27 iulie, liceul nostru a participat la eveniment cu o echipă formată din: prof. Cristina Costache și prof. Anca Mihai, însoțite de elevi ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din anii I, II și III, calificarea asistent medical generalist. Elevii participanți au fost:  Maria Bianca Corbeanu,  Beatrice Andreea Burcea (clasa Maya Simionescu) și  Antonia Marina (clasa Ioan Cantacuzino).

A fost o zi plină și bogată în informații extrem de utile!

 

 

prof. Raluca Brad