Festivalul de Dezvoltare personală a continuat vineri – 29.10.2021 – cu cea de-a doua întâlnire pe tema „Ce contează pentru tine în viață?”. Activitatea a fost organizată de doamna psiholog Ina Cristea.

„Elevii prezenți au reflectat fie la diferite momente din viață, în care au fost nevoiți să ia decizii, fie la viitor și la cum arată acesta pentru fiecare. Pe parcursul întâlnirii, ei au fost încurajați să identifice valorile personale după care se ghidează în viață și care îi ajută să își contureze o mai bună imagine asupra a ceea ce este mai important pentru ei. În final, fiecare a ales câteva valori importante și s-a construit o „oglindă” a grupului.” – a afirmat doamna psiholog Ina Cristea.

Iată câteva dintre valorile pe care elevii le-au identificat în urma activității: bunătatea, creativitatea, prietenia, liniștea, dragostea, răbdarea, libertatea, dorința de cunoaștere.

Până la urmă, ce contează în viață? Ne punem această întrebare de multe ori pe parcursul trecerii noastre prin această lume. În diverse împrejurări, ne oprim pentru o clipă și ne întrebăm: ce contează în viață? Nu știu dacă voi aveți un răspuns la această întrebare.

Însă, un lucru este cert: viața este frumoasă și trebuie să ne bucurăm de ea și de toate întâmplările ei. Învățăm zi de zi să prețuim tot mai mult ce avem și ce ne oferă viața.

Așadar, ce contează în viață? Sănătatea, timpul petrecut cu familia și cu cei apropiați, liniștea noastră, visurile noastre, iubirea…și lista ar putea continua! Uneori, viața este despre provocări și despre cât de puternic ești…fără să știi!

 

prof. Raluca Brad