Vă anunțăm organizarea de către Comisia Europeană a ediției din acest an a evenimentului „Science is wonderful!”, care se va desfășura în perioada 10 – 26 noiembrie 2021. Acesta are ca scop promovarea științei în școlile din Europa. Cercetători din diferite domenii vor interacționa online, în 24 de limbi europene, cu elevii și profesorii acestora pentru a-i inspira și a-i familiariza cu universul științei.

Informații suplimentare și formularul de înscriere pentru școli sunt disponibile la adresa: https://scienceiswonderful.eu/ro. Începând cu 10 noiembrie a.c, va fi accesibilă și secțiunea Science is Wonderful – Digital, care va include resurse didactice, jocuri și videoclipuri pregătite de oameni de știință pentru a susține activitatea de predare.

Gratuit și deschis tuturor, „Science is Wonderful!” aduce lumea științei în școlile din toată Europa.

Oamenii de știință fac lumea un loc mai bun și îmbunătățesc aproape fiecare parte a vieții noastre de zi cu zi: mâncarea pe care o consumăm, medicamentele pe care le luăm și asistența medicală pe care o primim, precum și transportul, comunicațiile, protejarea mediului, modul în care lucrăm și modul în care ne jucăm: lista este nesfârșită! În perioada 22 – 26 noiembrie, veți putea întâlni zeci de oameni de știință geniali online, veți putea face experimente împreună și le veți putea adresa orice întrebare doriți în limba maternă! Descoperiți deja un exemplu al profilurilor lor pe site-ul: https://www.scienceiswonderful.eu/ro

Înscrieți-vă acum pentru a rezerva unul dintre oamenii de știință!

„Science is Wonderful!” este o inițiativă a Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA) a UE, program de referință pentru educația doctorală și formarea postdoctorală. Oamenii de știință dedicați, finanțați de MSCA, își aduc știința mai aproape de copii și sporesc interesul tinerilor pentru carierele științifice și în cercetare în moduri distractive, de inspirație. Sunt, de asemenea, modele puternice pentru copiii și adolescenții din întreaga lume.

MSCA susține și Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment îndrăgit de popularizare științifică, organizat anual în mai multe țări europene și nu numai.

 

prof. Raluca Brad