Vizita de astăzi la Conțești, satul natal al Doamnei Doctor Mioara Mincu, a fost încă un pas împreună în cadrul parteneriatului în educație public-privat încheiat cu mulți ani în urmă între Fundația Umanistă ”Dr. Mioara Mincu” și Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” la care se alătură acum și Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” cu Școala Gimnazială ”Dr. Mioara Mincu” din Conțești.

Copiii Grădiniței și ai Școlii Gimnaziale ”Dr. Mioara Mincu” ne-au colindat astăzi chiar la ei acasă, în școala din Conțești, umplându-ne sufletele de bucurie cu cîntecele și jocurile lor. La rîndul lor, elevii noștri, ai Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” și ai Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” le-au oferit mere și covrigi colindătorilor, și alte daruri mai bogate din partea Fundației Umaniste ce poartă numele Doamnei Doctor Mincu.

Ducem mai departe, an de an, ceea ce am învățat de la Cea care în urmă cu 31 de ani a înființat în București prima școală particulară din țară care formează asistenți medicali și care nu și-a uitat niciodată locul de unde a pornit în viață și a avut în grijă școala satului natal, ca un om total dăruit educației și sănătății.

”Mulțumim că sunteți din nou alături de noi, așa cum ne-am obișnuit, și ne bucurăm că avem acest răgaz anul acesta să fim iar împreună”, ne-a spus gazda noastră, profesoara Alina Radu. ”Prezența dumneavoastră în Scoala de la Conțești înseamnă foarte mult pentru noi și mă gândeam la colindul pe care îl făceam în fiecare an pentru Buni, mama doamnei Dr. Mioara Mincu. Mi-am adus aminte cum arăta în ultimii ei ani de viață, când rămânea la fereastră  ca să ne asculta colindul, pentru că nu mai putea ieși afară. Mi-a apărut în minte ca o icoană. O icoană a unui om simplu de la țară care primește colindul în suflet și care cunoaște importanța acestui moment. Prezența dumneavoastră aici ne dovedește că tradiția trebuie să continue, știm că vă place să vă colindăm, de aceea vă invităm să ne ascultați”, a mai spus Alina Radu.

La fel ca Buni, doamna Elena Slaniceanu, am primit și noi cu tot sufletul colindele copiilor din Conțești, și pe a celor de la grădiniță, și ale prichindeilor din clasa I și ale corului elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a adunat în jurul chitării și vocii minunate a profesorului lor Valentin Gheorghe.

 

Trei dintre elevele liceului nostru de la clasa a X-a, Beatrice Burcea, Bianca Boboc și Maria Corbeanu le-au împărtășit copiilor clasei a VIII-a din experiența lor de liceeni, invitându-i să ne viziteze la București pentru a experimenta viața de liceean, într-un liceu particular.  Participarea la activități comune cu liceenii le va deschide elevilor de clasa a VIII-a noi orizonturi pe care să le poată explora și îi va ajuta să decidă mai ușor și asumat alegerea liceului pe care îl vor uma, este de părere Forina Nănescu, Directorul de Admitere al Liceului Teoretic ”Dr Mioara Mincu” care a participat  la întâlnirea între elevii școlilor partenere. ”Chestionarul google applicat elevilor de clasa a VIII-a ne-a ajutat să aflăm orientarea lor școlară și totodată am putut identifica unele probleme pe care le au în procesul de alegere al unui liceu, precum și modul în care îi putem ajuta”, a mai spus Florina.

Ne dorim ca noul an ce vine să aducă sănătate și cât mai multe multe proiecte comune prin care să ducem mai departe povestea începută de Doamna Doctor Mioara Mincu.

Ramona Bandrabur