Ca o chintesență a stării de bine, zâmbetul ne definește și ne arată celorlalți în starea noastră cea mai bună. O dentiție sănătoasă și îngrijită adaugă întotdeauna farmec zâmbetului. Iată de ce igiena orală își are o mare importanță în starea de bine și se cere educată de la vîrstele cele mai  fragede.

Astăzi elevii liceului nostru au participat alături de colegii lor mai mari de la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” la un eveniment ce a marcat Ziua Mondială a Sănătății Orale, care se sărbătorește în fiecare an la 20 Martie. Cu această ocazie se promovează în lumea întregă importanţa igienei orale cu toate beneficiile ei.

Zâmbiți, vă rog!

Suntem întotdeauna mândri să ne reîntâlnim cu absolvenții noștri. Fostul elev al doameni Prof. Cristina Costache la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila”, Claudiu Buzea, este acum asistent coordonator al Clinicii DENT ESTET. A revenit cu drag la școală acum pe poziția unui specialist și împreună cu doamna Alexandra Baciu, director resurse umane al aceleiași clinici, au prezentat importanța menținerii sănătății cavității bucale încă de la vârstele cele mai fragede.

”Afecțiunile orale pot fi evitate prin prevenție, detecție cât mai timpurie și tratament”, a spus Claudiu Buzea pentru a sublinia importanța prevenției prin controale stomatologice periodice. De asemenea, spălarea zilnică a dinților și periajul corect au un rol extrem de important, alături de alimentația sănătoasă care contribuie hotărâtor la o dentiție sănătoasă.

Acţiunea de astăzi a avut ca scop creşterea gradului de conştientizare a tinerilor noștri privind importanţa menţinerii unei stări optime a sănătăţii orale la orice vârstă.

 

  

  

Ramona Bandrabur