Peste 40 de elevi și profesori ai Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” și ai Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” au participat cu entuziasm astăzi la o acțiune de împădurire organizată de Asociația Pădurea Copiilor la Urziceni, sâmbătă, 26 martie 2022.

”Echipa noastră a plantat astăzi peste 1000 de copaci pentru oxigenul de care vom avea nevoie mâine!” a spus Ada, una dintre participante.

Prin această activitate am dorit să aducem și noi contribuția noastră la actiunea de reîmpădurire a țării noastre din cadrul campaniei ”România plantează pentru mîine”. Campania a fost inițiată de OMV Petrom prin intermediul platformei de responsabilitate socială, Țara lui Andrei și urmărește plantarea a circa 1.500.000 de copaci pe 300 ha, până la finalul anului 2023.

Deplasarea a fost organizată cu un autocar iar drumul spre Urziceni ne-a oferit ocazia să fim împreună, elevi de liceu și ai școlii postliceale și să ne împrietenim.

“A fost o zi frumoasă pe care ne-am bucurat că am petrecut-o împreună la plantat de copaci!” ne-au spus și elevii liceului nostru Matei, Andreea, Cristina, Rares, Daniela și sora ei Ana. “Suntem fericiți că am putut să fim și noi de folos și nu a fost greu deloc să săpăm pământul pentru a planta copăceii. A fost chiar distractiv” au afirmat participanții.

Mulțumim pentru organizare Asociației Pădurea Copiilor care ne-a oferit uneltele, puieții și totodată know-how-ul pentru plantarea unei păduri. Copii au primit și mănuși, un tricou și o bandană de protecție împotriva vântului, precum și o masă gustoasă la prânz și apă.

Prezentă la eveniment, doamna Prof. Aurelia Șova, Directorul Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” a făcut echipă cu Prof. Sorina Negrei, coorganizator al evenimentului împreună cu Ramona Bandrabur, Director de Comunicare al Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”.

”Le mulțumesc tuturor elevilor participanți! Toți s-au implicat cu multă responsabilitate și entuziasm. Pentru o viață sănătoasă trebuie să avem un  mediu sănătos și durabil! Am completat astăzi educația pentru sănătate cu educația pentru un mediu curat și sănătos!” a spus doamna Aurelia Șova.

Despre Asociația Pădurea Copiilor

 În programul Pădurea Copiilor se realizează păduri pe terenuri lipsite de vegetație forestieră de cel puțin 50 de ani. Membrii asociației împreună cu voluntarii și autoritățile locale plantează și îngrijesc zonele împădurite până la atingerea stării de masiv, când pădurea se poate dezvolta independent, fără a mai fi necesare lucrări de completări și întrețineri (prașile manuale și mobilizări mecanizate ale solului).

Sursa: https://padureacopiilor.ro/impaduriri-3/

 

Ramona Bandrabur