Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu“ invită elevii să experimenteze învățarea prin cele mai atractive jocuri, precum Escape ClassRoom.

Continuăm seria activităților „Escape Classroom“, în școlile gimnaziale din București demarate în martie 2022. Activitatea se concretizează în jocuri de evadare, concepute și adaptate la curriculum-ul școlar aferent disciplinelor studiate în gimnaziu. Astfel, elevii experimentează învățarea prin explorare.

„Escape Classroom“ este un proiect educațional interactiv și dinamic, cu rol în consolidare și ajutor în asimilarea bagajului informațional regăsit în curriculum-ul școlar aferent oricărei discipline de studiu. Fiecare kit de evadare ajută la dezvoltarea următoarelor competențe și abilități: crativitate și inovare, gândire critică și centrare pe soluții, comunicare și colaborare.

 

 

„Credem că cea mai prețioasă resursă a oricărui sistem este resursa umană. Nu întâmplător ne situăm pe strada Viitorului, întrucât viitorul pe care îl prețuim și în care investim cele mai prețioase resurse este constituit din elevii de astăzi și de mâine. Tocmai de aceea, am dezvoltat o metodă de învățare, menită să aducă zâmbete, motivație și dorință de lucru, într-un cadru competitiv. Călătorim în timp și îi punem pe copii față în față cu cele mai importante evenimente istorice, sau, la fel de bine explorăm corpul uman, învățăm matematică sau fizică, folosind abilitatea de a alege din mai multe opțiuni și a găsi cheia pentru a ieși din mașina timpului”, spune Florina Nănescu, dezvoltatoarea proiectului „Escape Classroom – de la Gimnaziu la Liceu“ și directorul de admitere al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu“.

Indiferent de dificultatea provocărilor, alegerea liceului potrivit este cea mai provocatoare călătorie în timp.

”Prin acest proces, dorim să asigurăm viitorului nostru elev cadrul unei experiențe din viața de licean, pentru a-i facilita alegerea. Cred că putem deja să vorbim de o reușită, pentru că multiplele porți ale școlilor gimnaziale, pe care le-am deschis până acum, au adus în rândul elevilor bucurie, interes, apreciere și o afinitate deosebită pentru liceul nostru“, mai spune Florina Nănescu

Până la finalul acestui an școlar, elevii claselor a opta din școlile gimnaziale din București vor avea șansa să participe la  jocurile Escape Classroom organizate de echipa Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”.

Pentru a afla mai multe despre activitățile noastre și despre campania de admitere, accesați linkul https://liceulmincu.ro/campania-de-admitere-2022-2023/. Programați-vă o vizită, pentru a vedea și mai multe din activitățile noastre.

Campania de admitere a debutat la 01 martie și tot din această dată, colega noastră, Florina a pornit vizitele de promovare a mijloacelor de educație moderne, prin care le arată elevilor de gimnaziu o imagine diferită, atractivă și interactivă a procesului de învățare.