Ne plac jocurile și mai ales ne place să învățăm jucându-ne, iar astăzi am învățat un joc nou – Trimarium. Sabina Guzik, reprezentant al Fundației Jagiellonska din Polonia, ne-a vizitat miercuri, 25 mai 2022, la Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” pentru a ne prezenta jocurile educationale dezvoltate de organizația sa în cadrul proiectului Trimarium. Scopul este de a face cunoscută Inițiativa celor Trei Mări printr-un quiz internațional de cunoștințe.

 

 

 

 

Elevii noștri au primit provocarea de a intra în jocul Trimarium, care s-a dovedit a fi captivant și palpitant, totodată, întrebările fiind puse în limba engleză. Jocul se bazează atât pe norocul zarurilor și al cărților, dar mai ales pe cunoștințele despre cele 12 țări cuprinse în aria Mării Baltică, Mării Adriatică și Mării Negre. Este vorba despre Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Proiectul Trimarium dezvoltat de Fundația Jagiellonska este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, iar, începând de anul acesta, și de Institutul de cooperare polono-maghiară Waclawa Felczaka. ”Urmărim să folosim aceste jocuri educaționale poloneze inovatoare ca instrumente de sprijinire a cooperării în formatul Trei Mări. Scopul este de a crea conexiuni și o mai bună comunicare între țările cuprinse în aria celor trei mări, iar elevii și studenții să descopere cât mai multe despre aceste țări într-un mod atrăgător, jucându-se”, ne-a spus Sabina Guzik.

Trimarium este un joc care se adresează tinerilor liceeni, studenților și cercurilor formatoare de opinii, iar cei care doresc să se înscrie în competiția care se desfășoară online se pot înscrie până pe data de 5 iunie 2022 pe platforma:

http://trimarium.jagiellonska.org/ro/

Competiția online se va desfășura pe data de 8 iunie 2022, la ora 12.00.

Câștigătorii testului de cunoștințe despre Inițiativa celor Trei Mări din fiecare țară parteneră vor participa la finalele naționale și vor primi premii atractive. Laureații concursului vor câștiga o excursie în Polonia, la Varșovia, în timpul căreia vor cunoaște istoria și cultura acesteia. De asemenea, vor concura cu participanți din străinătate în diferite competiții internaționale, mai precizează Sabina.

Succes celor care doresc să participe!

Ramona Bandrabur