fbpx

David Popovici a câștigat și medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație

David Popovici a câștigat și medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație

Moment istoric pentru sportul românesc!

Cum te-ai caracteriza? ”Un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”

Update 5: David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial, a scris Comitetul Olimpic Român pe Facebook. David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Update 4: ”Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a declarat David Popovici imediat după cursă.

Update 3: David Popovici intră definitiv în istoria natației, devenind primul înotător din ultimii 40 de ani care câștigă cele două curse de viteză (100 m și 200 m) la Campionatul Mondial

Update 2: David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde – Joshua Liendo Edwards (Canada) pe locul secund. David Popovici a fost aproape toată cursa pe locul secund, dar a recuperat pe ultimii metri ai cursei și a câștigat-o cu un avans de doar 0,06 secunde.

Update 1: David Popovici înoată pe culoarul 4, culoar destinat în mod tradițional marilor favoriți în cursele de înot. El a avut cel mai bun timp în semifinale. Americanul Caeleb Dressel, campionul olimpic în această probă, s-a retras din competiție

Articol inițial: David Popovici înoată miercuri seară pentru o nouă medalie la Campionatul Mondial. Finala la 100 metri liber începe la ora 19:22 și este difuzată de TVR. David Popovici s-a clasat pe primul loc, marți, în semifinală cu nou record mondial de juniori: 47.13 secunde. El a stabilit cel mai bun timp din ambele semifinale.

În prima semifinală s-a impus francezul Maxim Grousset, cu 47.54 secunde.

Luni, David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber. El a stabilit și un nou record mondial pentru juniori, după ce îl stabilise pe precedentul în semifinale.

Sursa: https://www.g4media.ro/breaking-david-popovici-a-castigat-medalia-de-aur-la-100-metri-liber-la-campionatul-mondial-de-natatie-dupa-o-cursa-de-infarct-moment-istoric-pentru-sportul-romanesc.html

By |2022-06-22T19:09:13+00:00iunie 22, 2022|Stiri|0 Comentarii

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Go to Top