Bacalaureatul este un examen de maturitate! Alegerea probelor la care elevii participă și modul în care se prezintă la examen arată care este nivelul fiecărui absolvent de liceu. Este vorba atât de cunoștințele acumulate pe parcursul anilor și deschiderea fiecărui elev spre cunoaștere, cât și de gestionarea emoțiilor care, în condiții de stres înalt, pot afecta gândirea rațională.

 

FIZICĂ

”Elevii care aleg proba de Fizică sunt în mare parte cei care vor urma politehnica. După 25 de ani în care am participat la examenul de Bacalaureat, pot spune că subiectele la proba de mecanică au fost cât se poate de echilibrate și au fost verificate toate tipurile de itemi.

Elevii au putut opta pentru subiecte de optică, electricitate sau termodinamică. Au fost și subiecte ”capcană” pentru obținerea punctajului maxim, dar per ansamblu, subiectele au fost echilibrate și bine alese”, a spus doamna Daniela Aldea, Prof de Fizică al Liceului Teoretic Dr. Mioara Mincu”.

Subiectele la fizică:

https://www.edupedu.ro/bac-2022-subiectele-pe-care-le-au-avut-elevii-de-rezolvat-la-fizica/

Baremde rezolvare Fizică Teoretic Vocațional 2022: 

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2022/06/E_d_fizica_teoretic_vocational_2022_bar_01_LRO.pdf

BIOLOGIE

”Subiectele probelor de biologie din sesiunea iunie 2022 a examenului de  Bacalaureat au avut un grad mediu de dificultate, atât la Biologia Vegetală și Animală cât și la Anatomie și Fiziologie Umană. Dificultatea subiectelor crește de la primele cerințe, ușoare, spre eseul din final. Pot spune că dar o buna înțelegere a noțiunilor și parcurgerea întregii materii, de-a lungul anilor de studiu, sunt garanția trecerii cu succes a examenului de Biologie”, spune prof. biologie Simona Bâsceanu.

Subiectele la biologie:

https://www.edupedu.ro/subiecte-biologie-animala-si-vegetala-bac-2022/

https://www.edupedu.ro/subiecte-anatomie-si-fiziologie-umana-bacalaureat-2022-pentru-profilul-real-tehnologic-vocational/

Baremele de rezolvare:

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2022/06/E_d_bio_veg_anim_2022_bar_01_LRO.pdf

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2022/06/E_d_anat_fiz_gen_ec_um_2022_bar_01_LRO.pdf

CHIMIE

”Subiectele la chimie organică și anorganică au fost foarte asemănătoare cu cele din testele de antrenament, având un nivel mediu de dificultate”, prof. de chimie Monica Benescu.

Subiecte chimie organică și anorganică:

https://www.edupedu.ro/bac-2022-ce-subiecte-au-avut-de-rezolvat-elevii-la-probele-de-chimie-organica-si-anorganica/

Bareme de rezolvare:

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2022/06/E_d_chimie_anorganica_2022_bar_01_LRO.pdf

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2022/06/E_d_chimie_organica_2022_bar_01_LRO.pdf

Sursa: www.edupedu.ro

Ramona Bandrabur