Suntem mândri că la numai 17 ani, David Popovici a câștigat aurul european cu un nou record mondial, înregistrând 46,86 la 100 de metri liber, la Campionatul European de la Roma. Popovici a încheiat proba cu timpul 46.86, cel mai bun reuşit vreodată de un înotător din lume. Este un record mondial, record european, record mondial de juniori, record european de juniori şi record al competiţiei, potrivit News.ro

 

David a reușit o performanță istorică pentru înotul românesc. cea mai importantă realizare a carierei sale – extrem de promițătoare – de până acum. Într-un interviu acordat BBC, el afirmă că înotul va deveni mai popular în rândul românilor după performanțele sale din ultima perioadă.

David Popovici a obținut medalia de aur cu un timp prin care a doborât recordul mondial care data din anul 2009. Campion mondial en titre, a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

David Popovici se calificase vineri seara în finala probei de 100 m liber cu cel mai rapid timp – 46 sec 98/100, un nou record european. Maghiarul Kristof Milak a câştigat sâmbătă argintul la proba de 100 de metri liber, în 47 sec 47/100, iar bronzul a revenit italianului Alessandro Miressi, în 47 sec 63/100.

David Popovici este campionul mondial en titre şi la 200 m liber, probă în care urmează să concureze la această ediție a Campionatelor Europene pentru seniori de la Roma. El va mai concura la 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

Sportivul nostru entuziasmează presa internațională. Jurnaliștii din întreaga lume vorbesc la superlativ despre performanța sa. Mulţi cred că pe cel supranumit „Racheta” sau „Extraterestrul” îl aşteaptă un viitor remarcabil. „David Popovici a intrat în istorie”, scriu italienii de la „Corriere della Sera”. Ei pun succesul românului pe seama disciplinei sale de fier.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români concurează la probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime. Din delegație lipsește, deocamdată din motive neprecizate, campionul Robert Glință.

surse: https://www.sport.ro/sporturi/david-popovici-interviu-in-bbc-dupa-ce-a-devenit-cel-mai-rapid-inotator-din-istorie-inotul-nu-e-foarte.html

https://www.digi24.ro/stiri/sport/david-popovici-este-cel-mai-rapid-inotator-de-pe-planeta-a-doborat-recordul-mondial-la-100-de-metri-liber-la-ce-de-natatie-de-la-roma-2046969

Ramona Bandrabur