„Educație pentru sănătate”

Biblioteca Comunală Conțești, județul Dâmbovița, a găzduit vineri un eveniment deosebit. Copii și tineri utilizatori ai bibliotecii, s-au bucurat de ultimele zile de vacanță în preajma unor oameni minunați. Elevi ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, anul 3, calificarea asistent medical generalist, sub îndrumarea doamnei prof. Cristina Costache, au organizat pentru ei demonstrații de prim ajutor: resuscitarea cardio-respiratorie, manevra Heimlich, prim ajutor în arsuri, hemoragii, electrocutare, leșin, hipertermie (insolatie).

„Întrucât nu vârsta este ținta preocupărilor noastre când venim înspre comunitatea școlilor, ci doar promovarea datoriei de a ne ajuta aproapele, readucem în atenție un aspect extrem de important: Educația pentru Sănătate trebuie să debuteze încă de la vârste fragede!” a spus prof.Cristina Costache.

Participanții, printre care și Bianca și Mari, două eleve ale Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”, s-au implicat în demonstrațiile invitaților noștri și au învățat cum să acorde primul ajutor în diferite situații. ”Activitatea a fost foarte interactivă și extrem de interesantă pentru copiii și tinerii noștri din Conțești”, a declarat doamna bibliotecar Ana Antohi. ”Mulțumim pentru amabilitate și disponibilitate invitaților noștri de la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” din București!”, a mai spus doamna Ana Antohi.

https://www.facebook.com/people/Biblioteca-Comunal%C4%83-Con%C5%A3e%C5%9Fti-Punct-de-informare-european%C4%83/100057504217487/