Înotul românesc ne aduce noi si mari satisfacții! Medaliile câștigate de echipa noastră de juniori aduc numele României pe buzele tuturor comentatorilor sportivi din întreaga lume.  Campionul mondial și european și deținătorul recordului mondial la 100m (46.86), David Popovici a cucerit astăzi, 1 Septembrie 2022, o nouă medalie de aur la proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de Juniori de la Lima, Peru.

Vezi aici cursa de 200 m liber:

https://www.eurosport.ro/natatie/david-popovici-cursa-si-recordul-asa-a-castigat-medalia-de-aur-la-200-de-metri-liber-la-mondialele-pentru-juniori_vid1739461/video.shtml

De asemenea, echipa noastră formată din David Popovici (17 ani), Alexandru Constantinescu (16), Ștefan Cozma (17) și Patrick Dinu (17) s-au impus în final în 3:18.84, cu un avans de aproape o secundă și jumătate față de urmăritori, într-o cursă pe care au dominat-o de la start și până la final.

Vlad Stancu (17 ani), 3 medalii individuale la europenele de juniori, s-a calificat fără emoții în ultimul act la 400m liber, unde a obținut medalia de argint. A dus o luptă strânsă pe parcursul cursei cu brazilianul Steverink și polonezul Chmielewski, care s-au desprins rapid de restul adversarilor.

Andra Denisa Gorecki (17 ani)  s-a clasat pe locul 4, primul sub medalii, în proba de 200 de metri fluture, la mai putin de 2 secunde de locul al III-lea.

Felicitări și mulțumim acestor sportivi încă liceeni că au adus înotul românesc la standarde atât de înalte!

”Succesul oricui e despre cât de tare îți dorești!”, spune David Popovici

În ultimele zile de vacanță, vă invităm să urmăriți podcastul lui Bogdan Mălăele pentru a afla mai multe din viața sportivului și elevului David Popovici și poate să vă lăsați inspirați.

Este vorba  despre alegeri, spirit competitiv, despre tehnică și eficiență, dar și despre alinierea planetelor! Aflăm ce înseamnă sprijinul familiei, a prietenilor și profesorilor, despre sacrificiu, despre consecvență, maturitate, disciplină, rutină, dietă și program, despre ascultare în relația sportiv-antrenor.  Între toate, puterea mentală e cel mai important aspect, spune David. Este vorba despre motivare și automotivare, despre standarde și menținerea lor, despre siguranță sau aroganță.

Și vorbesc și despre școală, despre bacalaureat, despre discernământul în alegeri, despre universități și carieră. Urmăriți-l pe David, este un excelent comunicator.

 

 

Ramona Bandrabur

Surse: http://gsp.ro

https://www.gsp.ro/sporturi/altele/david-popovici-inot-campionatele-mondiale-juniori-lima-peru-romania-673230.html

https://www.gsp.ro/sporturi/altele/cm-juniori-inot-vlad-stancu-david-popovici-673129.html