5 Septembrie 2022 – Pe strada Viitorului plutește în aer o energie fantastică. E soare, e bucurie și emoție pentru un nou început de an școlar, e explozie de culoare adusă de tricourile elevilor noștri și de florile toamnei prinse cochet în buchete.

Bine ați venit la Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”, dragi elevi, părinți și profesori. Cu sediul recent modernizat, cu clase luminoase cu bănci noi și table inteligente, suntem pregătiți să demarăm împreună o nouă etapă a vieții voastre. Suntem o echipă tânără, plină de energie, dornică să deschidem proiecte îndrăznețe anul acesta. Sperăm că entuziasmul nostru, al echipei manageriale și al profesorilor să se întâlnească cu al vostru, al elevilor și al părinților. Curiozitatea voastră de a descoperi, de a cunoaște cât mai mult din complexitatea vieții va fi inspirația noastră și motorul activităților pe care vi le vom propune. Cu bucurie înainte!

 

 

 

 

 

Prof. Anca Celina Grecu, Director LTMM

Bun venit! Ne bucurăm să fim noi cei care vă oferă cadrul în care vă veți găsi prietenii de-o viață, cadrul în care vă veți dezvolta, vă veți regăsi și redescoperi. Împreună vom descoperi măreția din fiecare dintre voi, talentul fiecăruia și, împreună cu părinții și bunicii, să facem echipă bună pentru a găsi cea mai fericită cale pe care să o continuați în viață.

 

Prof. Univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu, Președinte al Consiliului de Administrație, Director General LTMM

Țintele liceului nu mai sunt doar Bacalaureatul, notele sau prezența. Pentru a clădi caractere sănătoase avem nevoie de dragoste! Anii de liceu sunt vârsta dragostei absolute.

Mult mai important decât BAC-ul este că în anii aceștia ne vom descoperi pe noi. Vom decide cine vrem să fim, ne vom găsi modelele și vom avea mentori împreună. Vom face echipă cu părinții și cu cadrele didactice. Această energie fantastică începe astăzi și va dăinui o viață.

Gianina Georgescu, Inspector Învățământ particular și alternative educaționale, ISMB

Mă bucur să fiu alături de voi astăzi, aici. Liceul acesta, unde dumneavoastră ați venit, este un liceu drag mie si vin aici cu plăcere când sunt invitată la diferite acțiuni. Au o echipă minunată de profesori, care se apleacă către copii, clasele sunt minunate și, de asemenea, proiectele în care și voi veți fi implicați sunt extraordinare. Vă asigur că veți face parte din aceste proiecte, că vă veți implica.

Anii aceștia sunt cei mai frumoși, când vă veți contura caracterul și personalitatea. Să nu uitați de ce ați venit aici. Educația este cea mai importantă. Numai voi sunteți cei care veți reuși să schimbați istoria!

 

Ioana Rădulescu, Director Adjunct LTMM

Dragi elevi, în fiecare zi a acestui an școlar să vă păstrați vie curiozitatea.

Dragi părinți, vă doresc să vă păstrați înțelepciunea, cooperarea și răbdarea în cadrul dialogului.

Dragi colegi, să nu vă pierdeți nici o secundă entuziasmul, și pasiunea, care să corespundă și să răspundă fiecărui elev în parte.

Sunt convinsă că împreună vom reuși să adăugăm o filă importantă în formarea voastră aici, în comunitatea Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”.

 

Aurelia Șova, Director al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”

Vă doresc să aveți un an nou școlar plin de succes, să vă acomodați repede cu noul stil de lucru la liceu, unde veți întâlni un alt grad de exigență decât în școala gimnazială. Cu înțelepciunea profesorilor noștri, cu efortul lor și al vostru totul va fi bine și veți putea duce la capăt acest parcurs de licean. E o bucurie să văd astăzi curtea plină de liceeni. Acum, când văd cum a crescut acest proiect la a cărei lansare am participat și eu, îmi crește inima de bucurie.

 

Mesajul Ministrului Educației Sorin Mihai Cîmpeanu 

Întoarcerea la școală după vacanța de vară este un moment de emoție pentru profesori, pentru elevii de toate vârstele, dar și pentru părinții și bunicii acestora. Mâine, toți părinții și bunicii care vor dori să fie alături de copii și să-i însoțească la grădiniță sau la școală o vor putea face!

Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce și noi provocări educaționale. Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin școală veți fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mândri de voi și vă asigurăm că vă vom susține mereu și vom căuta cele mai bune soluții pentru a vă ajuta!

Succes în noul an școlar!

Stimați profesori, educatori și învățători, sunteți cei care pot face școala mai bună!

Vom lucra împreună pentru binele generației de mâine. Apreciez eforturile făcute și vă felicit pentru că, zilnic, sunteți și continuați să fiți un model și o sursă de inspirație pentru copii și pentru noi toți. Ne-am asumat o responsabilitate uriașă, aceea de a forma tinerii și știu că împreună vom reuși. Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”. Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile și competențele acumulate pe parcursul anilor de școală vor conta cu adevărat. Să nu uitați că influența profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor!

Vă mulțumesc pentru devotamentul dumneavoastră!

Dragi părinți și bunici, fiți alături de profesorii care vă îndrumă copiii pe întreg traseul educațional! Fiți vocea care transmite încrederea și optimismul de care copiii și nepoții dumneavoastră au nevoie!

Continuați să credeți în școala românească și vă garantez că toate schimbările pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor.

Schimbăm pentru ca școala să devină un mediu prietenos pentru toți! Facem eforturi ca în toate școlile și grădinițele să existe condiții bune pentru învățare, pentru ca fiecare copil al acestei țări să aibă acces la o educație de calitate.

În același timp, vă asigur că suntem responsabili și determinați să luăm cele mai bune măsuri pentru ca școala cu prezență fizică să se desfășoare în siguranță.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și susținere!

Mult succes în noul an școlar!

 

Ramona Bandrabur