Miercuri, 7 Septembrie 2022, Conțești, Dâmbovița. La început de însorit an școlar, Doamna Doctor Mioara Mincu ne-a adus din nou împreună în satul în care și-a început călătoria pe acest pământ și pe care l-a iubit o viață.

Împreună, Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu și Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” din București, sub egida Fundației Umaniste ”Dr. Mioara Mincu”, punem o nouă cărămidă în parteneriatul public-privat cu Școala Gimnazială din Conțești, care de asemenea poartă numele doamnei Doctor.

Deschiderea școlii a fost doar un prilej de a ne întâlni iar și de a ne cunoaște mai bine elevii cu care vom porni noi proiecte. Elevii liceului și ai școlii postliceale sanitare bucureștene le-au oferit copiilor din Conțești  rechizite pentru un început de an școlar și câte o ciocolată, spre bucuria lor. Le-au împărtășit de asemenea din experiențele lor și le-au deschis porți spre viitor prin orientare școlară.

 

Ne-am încărcat din energia, copiilor dar și a locului. În mijlocul echipei a fost domnul Alexandru Ioan Mincu, în același timp Președinte, Director General, Profesor Universitar Doctor, dar și copilul care și-a trăit anii frumoși ai copilăriei, liber, desculț, pe ulițele satului Conțești. A fost o întâlnire între copiii, mari și mici, în care s-a transmis experiență și am preluat energie, prospețime, seninătate din zâmbetele copiilor, din bucuria, îndrăzneala și sfiiciunea lor, din inocența atât de valoroasă a copilăriei.

Înțelepciunea bunicii (Buni – Doamna Elena Slăniceanu, mama doamnei Doctor Mincu), generozitatea și dragostea mamei pentru conțeșteni, puterea de a dărui spre a dăinui, mai ales în domeniul acesta atât de frumos al educației, s-au transmis. Nu doar celor din familie, dar și nouă, celor din echipa Fundației care continuă misiunea doamnei Doctor Mincu. Așa cum spunea doamna profesor Cristina Costache, la Conțești ne simțim acasă.  ”Energia acestui loc în care am crescut, și unde toți cei trei copii ai mei au învățat primii pași, mă face să mă întorc mereu aici cu multă bucurie. Îmi doresc să deschidem un nou liceu particular în Conțești, unde copiii să învețe științele prin observare și experimentare, prin conectare directă cu natura. Copiii crescuți la țară sunt sănătoși, viguroși, simt gustul și tăria libertății. Și-mi mai doresc să creștem generațiile de acum ale Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” pentru a deveni profesorii și managerii acestui nou proiect educațional”, a spus domnul Alexandru Ioan Mincu, Președinte al Fundației Umaniste Dr. Mioara Mincu.

 

 

   

 

Ramona Bandrabur