Liceul Teoretic Dr. Mioara Mincu” împreună cu Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” vă așteaptă pe 24 și 25 Septembrie la standul nostru de la Caravana Șiință și Imaginație – SciFi Fest. Evenimentul este organizat de Astroclubul Bucuresti, ONG-ul VREAU SA STIU şi Stiinta&Tehnica  la Biblioteca Națională a României, cu sprijinul Nuclearelectrica și Universitatea București.

Astronomie, muzică electronică, lansări de carte, roboti, expozitii, experimente, realitate virtuala, gaming, stiința distractiva – toate reunite la ScifiFest. Duminică, 25 Septembrie, cosmonautul Dorin Prunariu va fi sărbătorit cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 70 ani și va ține o  conferință despre cucerirea spațiului cosmic.
Spațiul expozițional este organizat în zone cu diferite teme de interes. Salonul de carte SF și carte de știință, prezinta ultimele noutăți în domeniu.  Zona de Experimente în AstroFizică, Biologie, Chimie și Fizică este dedicată iubitorilor de științe.In Zona ASTRONOMIE cu cele 20 Telescoape, vizitatorii vor fi ghidați și vor primi explicații despre stele și planete.

De asemenea, vei putea să vezi câteva dintre cele mai spectaculoase realizări ale comunității Romanian LEGO® User Group.
Mai mult, te vei întâlni cu specialiști care îți vor vorbi despre planeta pe care trăim, despre lumea de mâine și despre meseriile viitorului. În deceniile următoare, omenirea va fi pusă în situația de a alege între epuizarea resurselor naturale ale Pământului și deprinderea de a le utiliza într-o manieră durabilă. Pregătim România pentru impactul cu viitorul!

Ramona Bandrabur

sursa:https://www.facebook.com/search/top?q=stiinta%26tehnica

Am participat în prima zi a evenimentului, alături de echipa de profesori și elevi ai Școlii Postliceale Saninare ”Carol Davila” care au desfășurat o campanie de educație pentru sănătate.

După un tur la standurile Caravanei Științei și Imaginatiei, vă spunem că merită din plin să petreceți aici câteva ore, în lumea tehnicii și a roboticii. Imaginația nu are limite! Instituții academice, armata, aviația, poliția și pompierii își prezintă proiectele științifice, roboții și un nou mod de abordare al cercetării și dezvoltării cu ajutorul tehnicii și tehnologiei de vârf.

Fiți curiosi! Vă spun că sunt multe de descoperit, si este o oportunitate excelentă pemtru elevii de liceu de a întalni aici reprezentanți ai mai multor facultăți de științe, care își prezinta proiectele și programele. De asemenea, poți să afli direct de la cei care deja lucreaza în armată, aviație, sau poliție ce i-a motivat să aleagă aceste cariere, despre tehnologia pe care o folosesc, ce calități trebuie să ai, ce asumări dar și satisfații. Cluburi și asociații oferă programe de voluntariat sau cursuri de robotică, astronomie, aplicații pentru ecologie.

Dacă ești pasionat de IT și SF găsești aici cărți pentru toate vârstele, dar și revistele Știință și Tehnică.

Interacțiunea cu oameni pasionați, dăruiți veniți aici ca să își împărtășească experiențele aduce multă bucurie și stare de bine. Ne-am bucurat să îl reîntâlnim pe domnul profesor Alexandru Mironov, pe care îl leagă o prietenie de o viață cu doamna Dr. Mioara Mincu.

Vă îndemăm să vizitați SciFest. Ziua a doua a evenimentului va fi și mai bogată, printr-o serie de activități ce se vor desfășura pe scenă, Invitat de onoare, Dl. Dumitru Dorin Prunariu va sărbători 70 de ani de viață împlinită printr-o carieră de succes în astronautică.

Sperăm că imaginile de mai jos să vă arate experiențele pe care le puteți avea maine.

 

.

Foto: Ramona Bandrabur