Elevii liceului nostru au marcat astăzi într-un mod original și extrem de captivant Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită în fiecare an pe întreg mapamondul la 29 septembrie. Invitat special al evenimentului, Dr. Liliana Viașu, Medic Primar la Spitalul Clinic de Nefrologie ”Carol Davila” a susținut o amplă prezentare a inimii – Prevenția în Bolile Cardiovasculare, principala cauză de deces. Pornind de la anatomia și funcționarea celui mai important organ al corpului uman, inima, și până la factorii de risc și modurile prin care putem preveni bolile cardiovasculare, toate aspectele abordate au fost foarte interesante.

Cum să ne protejăm inima? Simplu:

  • Nu fuma!
  • Menține-ți greutatea optima!
  • Mânâncă sănătos!
  • Fă mișcare în fiecare zi!
  • Fii fericit!

Cu bucurie putem spune că și elevii noștri au venit cu lecțiile făcute și au fost la mare înălțime. Treizeci și cinci de elevi ai claselor a IX-a au răspuns provocării lansate de doamna prof. Cristina Costache prin concursul ”Fii eroul inimii tale!”. Participanții au realizat machete, desene, picturi și au creat chiar poezii despre inimă. Se pare că surpriza cea mai dulce și apreciată de toată lumea a fost tortul în formă de inimă, care bine înțeles că la finalul evenimentului a dispărut 😊.

Lucrările însoțite de prezentarea individuală sau în grup au fost premiate, punând juriul în mare dificultate de a le departaja.

Locul I –  IXD – Melianu Giulia și Oprea Alesia

Locul II – IX B – Uzun Iana și Vasiliu Denisa

tot Locul II – IX D – Bîrsan Nicole

Locul III – IX E – Cristea Medeea și Smeureanu Sofia

Mențiune – IX C – Pîrcălabu Lavinia și Fudulică Maria

Mentiune – IX B – Omar Bana și Subașu Alexandra

Felicitări tuturor participanților pentru implicare, creativitate și modul exemplar în care au contribuit la reușita acestui eveniment.

Ramona Bandrabur