Astăzi, 28 septembrie 2022, s-a deschis Bucharest Science Festival 2022, cu o săptămână plină de evenimente dedicate științei.

Elevii liceului nostru împreună cu cadrele didactice au fost invitați la Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii din cadrul Universității Politehnica București. În laboratoarele facultății au putut realiza experimente chimice care i-au ajutat să privească știința într-un mod complex, transdisciplinar. A fost o bună ocazie pentru elevii noștri să testeze ce înseamnă cercetarea unor fenomene în cadrul unui laborator al unei universități.

Lumea arată cu totul diferit în lumina științei. De exemplu, copacii sînt alcătuiți în principal din aer. Atunci cînd ard se reîntorc în atmosferă și căldura degajată este de fapt căldura Soarelui capturată atunci cînd aerul a fost transformat în copac, iar în cenușă găsim acea mică parte ce provine din pãmînt, nu din aer.

 Acestea sînt lucruri frumoase, iar știința este într-un mod minunat plină de ele. Sînt lucruri ce te inspiră și care pot fi folosite să-i inspire și pe alții.” Richard Feynman, „Ce este știința?”, prelegere ținutã în 1966 la a XV-a adunare anuală a Asociației Naționale a Profesorilor de științe din SUA

Mai multe despre evenimentele Bucharest Science Festival 2022 găsiti aici:

https://www.bucharestsciencefestival.ro/evenimente/

 

Ramona Bandrabur