În cea de-a doua zi a Bucharest Science Festival, o echipă de elevi ai liceului nostru, însoțiți de prof. Fizică Daniela Aldea și prof Matematică Valeria Ciobotariu, au vizitat Salonul de știință al școlilor, desfășurat la Mall Promenada.

Conceptul acestui salon de știință a fost unul original, copiii învățând de la copii. Echipe de elevi ai catorva licee bucureștene expozante, aflaţi sub coordonarea profesorilor de ştiinţe, au realizat pentru participanți experimente şi demonstraţii pe teme din curriculumul şcolar. Elevii noștri de clasa a IX-a D au fost fascinați de explicațiilor celor mici de la scoala Montesori, unde învățarea se face prin observare și conectare directa cu natura, cu realitatea înconjurătoare.

În plus, elevii noștri din clasele a X-a și a XI-a au participat la demonstrații de chimie realizate de studenți ai Facultății de Inginerie Chimică, UPB, precum și la demonstrațiile de robotică ale echipelor înscrise în First Tech Challenge. De asemena, au vizitat un stand despre ingineria spațială.

O mare atracție pentru toți tinerii noștri l-a oferit standul Poliției, care și-a expus parte din aparatura și tehnologiile utilizate, ne-a spus doamna prof. Daniela Aldea, care i-a însoțit. Deși au fost expuse și armele din dotarea Poliției pe care elevii le-au putut manevra, intrând chiar în costumația unui polițist, mesajul puternic promovat de expozanți a fost ALEGE VIAȚA! Cu siguranță, această întâlnire cu Poliția a dezvăluit laturi științifice mai puțin cunoscute ale activității acestei instituții, precum și opțiuni de carieră la care poate mulți dintre participanții la  Salonul nici nu s-au gândit. Una dintre elevele noastre din clasa a IX-a D  a fost extrem de încântată de experiența ei la acest stand și a afirmat că acum știe ce carieră o să aleagă: vrea să fie polițista!

”Este mult mai comod pentru noi profesorii să venim la școală și să ne facem  orele  la clasă decât să organizăm astfel de ieșiri cu elevii noștri, dar astfel de experiențe precum cea de astăzi sunt extrem de importante pentru copii. Le oferă o cunoaștere mult mai largă asupra diferitelor domenii ale științei și modul cum profesiile se dezvoltă datorită evoluției științei și tehnologiei. Am fost foarte fericită să văd cât au fost de implicați și de încântați elevii noștri de acestă acțiune la Salonul  de știință al școlilor”, ne-a spus doamna Daniela Aldea.

Foto: Prof. Daniela Aldea și Cristina Alexandra Popa