Le urăm La Mulți Ani cu bucurie tuturor celor care poartă numele Sfântului Nicoale, elevi și profesori, părinți și bunici și toți ce dragi ai voștri!!!

Astăzi e o zi a bucuriei! Cu bucurie așteptam când eram mici ca Moș Nicolae să ne umple ghetuțele curate cu bunătăți și jucării mult dorite și, cu bucuria de a dărui, așteptau și părinții să vadă surpriza copiilor!  Simțeam cu toții bucuria sărbătorii!

Așa cum ne-a rămas din istorie, Sfântul Nicolae era blând, fără de răutate și smerit cu duhul, ferindu-se de îngâmfare. Sărmanilor le era tată; săracilor, milostiv; mângâietor celor ce plângeau, ajutător celor năpăstuiți și tuturor mare făcător de bine. Să îl urmăm!

Semnificatia numelui Nicolae:

În greacă, numele Nicolae înseamnă victoria poporului, izbanda neamului. Acest nume ne arată că nu trebuie sa fim egoiști, să ne intereseze doar binele și izbanda noastră și a celor apropiați, ci e bine să dorim și să contribuim, după puterile noastre, la bunăstarea tuturor oamenilor, dăruind înainte de toate, un zâmbet, o vorba bună, un sfat.

La mulți ani!

Ramona Bandrabur